Tomten är bebyggd med den s.k. Garvaregården. Vid storgatan ligger ett tvåvåningshus med gatufasad i tegel och gårdsfasad i korsvirke, som uppfördes 1784 av buntmakaren Christian Ludvig Albrecht.
Vid vallgatan finns en putsad envåningsbyggnad, dels i korsvirke, dels i tegel. Det anses möjligt, att den kan härröra från 1600-talets andra hälft. I norr på tomten finns ett tvåvåningshus i korsvirke med svalgång. Västra delen av denna längan anses vara gårdens äldsta byggnad, eventuellt från andra hälften av 1600-talet.
– Denna gård, som sedan lång tid tillbaka och fram till tiden för första världskriget inrymt garverirörelse och från vilken släkten Kockum härstammar, tilldrog sig förhållandevis tidigt intresse och bedömdes vid inventering 1939 vara ”stadens bästa exempel på en medelstor hantverkaregård”.
År 1830, när hovrättsfiskal August Falck var ägare och gården brandförsäkrades, uppges att såväl storgatehuset, vilket inrymde bostad, som smalgatehuset, vilket inrymde bostad, packhus och stall, blivit betydligt reparerade 1828. Ytterligare två byggnader fanns, en tvåvåningsbyggnad i korsvirke med boningsrum och packhusbodar – uppenbarligen den norra längan – och en träbyggnad, som användes som vagnshus. Omkring 1860, när gården ägdes av garvaremästaren Önnert Reinhold Rosenqvist, var en träbyggnad inredd för barkkvarn.
Storgatehuset reparerades 1895 av garvaren Frans Christian Johansson. En läderbutik fanns här vid denna tid. Vid södra tomtgränsen låg en länga, som var sammanbyggd med smalgatehuset. Också den norra längan var, sedan gammalt, sammanbyggd med smalgatehuset. I väster var den medelst en mindre byggnad förenad med storgatehuset.
Också näste ägare, som köpte gården 1896, var garverifabrikör. Det var Peter Olof Ljungberg. Under hans tid, tydligen 1905, fick kvarteret sin nuvarande begränsning mot söder genom att Tivoligatan drogs fram. På 1910-talet hade affärslokalen i storgatehuset utökats och fått nya skyltfönster. I vallgatehuset fanns nu magasin, stall och saltbod.
År 1920 uppges, att den norra längan året innan blivit förändrad. Här fanns nu främst målare- och snickareverkstäder.
År 1930 blev änkefru Emma Ljungberg ägare och 1958 köptes sedan gården av Kristianstads stad. Omfattande renovering och ombyggnad utfördes 1963-64 varvid en del byggnader revs. Gårds- och vallgatehusen togs i anspråk för restaurangrörelse, ”Garvaregården”. – I storgatehuset fanns förr Carl Ekbergs speceriaffär, senare följd av Bertil Olssons ost- och delikatessaffär samt, till långt fram i tiden, Ljungbergs läderaffär.
Fastigheten köptes 1991 av Rune Andersson, Tollarp.
Litt.: Andersson, Th.: Garvaregården i Kristianstad. Kring Helge å 1980-1981. Kristianstad 1981.