År 1844 ägdes gården av Gustafva Lindskog och bestod av fyra tvåvåningslängor i delvis putsat korsvirke, som anges vara omkring 70 år gamla och i så fall var uppförda omkring 1774.
De var betydligt reparerade 1840. En äldre brandförsäkring preciserar byggåren till 1778 för den östra längan vid torget och för den södra längan och till 1790 för de västra och norra längorna. Torgbyggnaden innehöll 1844 boningsrum och bl.a. två välvda källare. Den södra längan innehöll inkörsport, boningsrum, kök och brygghus. I den västra längan fanns bl.a. boningsrum, vagnsport, häststall och kostall medan den fjärde byggnaden, en halvlänga inne på gården, innehöll ekonomiutrymmen som vagnsport, vedbodar och avträdeshus.
Gustafva Lindskogs arvingar sålde på 1850-talet fastigheten till skräddaremästare N. Andersson, som 1860 lät reparera åtminstone de tre gatulängorna. En handelsbod förefaller kunna ha tillkommit nu i torgbyggnaden och separata lägenheter i de båda andra längorna. Vid slutet av årtiondet reparerades och tillbyggdes gårdslängan i norr. Den revs emellertid snart och ersattes 1875 av en ny, längre byggnad i tre våningar, också denna ett halvhus i korsvirke. I bottenvåningen fanns bl.a. en lägenhet och ett packhus medan de båda övre våningarna inrymde lägenheter, magasin och vedbodar. De tre övriga längorna blev betydligt reparerade samma år.
År 1876 blev handlande Joh. Peterson ny ägare. Några år senare lät han utföra omändringar. Nu nämns tre handelsbutiker i torghuset. Omkring tio år senare nämns en handelsbutik även i smalgatehuset, som också inrymde bl.a. stall. År 1885 gjorde Joh. Peterson anmälan om ”teknisk anstalt för undersökning af jordarter, foder och gödningsämnen m.m.” i gården och två år senare nämns ett vindsrum med ugn för kaffebränning. – Reparationer företogs sedan vid olika tillfällen under 1890-talet.
Fastigheten ärvdes så av änkan och av tandläkaren Emil Kahlmeyer. Den sistnämnde blev sedan ensam ägare 1915 och under hans tid uppges 1929 torghuset innehålla bl.a. fem rum för affärsrörelse och södra längan ett sådant rum medan gården i övrigt innehöll främst boningsrum.
Året 1929 övergick fastigheten till tandläkare Kahlmeyers arvingar och därefter 1947 till handlanden C. A. Levin, som 1951 erhöll bygglov för inredande av kontor på vinden i torghuset. – I butikslokalerna fanns under lång tid Hultmans Barnbeklädnadsaffär och Nilssons Pappershandel. Redan tidigt under 1900-talet hade Central Cafe med biljard flyttat till torghuset.
C. A. Levins arvingar sålde sedan 1979 till Kristianstads Elektrotekniska Aktiebolag, sedermera Lindsténs Fastighetsförvaltning AB. År 1983 gavs bygglov för ombyggnad till affärs- och kontorshus, med bl.a. överbyggnad av gårdsplanen, efter ritningar av arkitekten Per-Ola Persson, Åhus Arkitektkontor. Apoteket Svanen hade sedan sina lokaler här fram till 1996.