Sommarlust förskola

Förskolan finns nu i de fräscha modulerna bredvid Österänggymnasiet, medan en ny Sommarlust förskola byggs. Vi är omgivna av skog och härliga utflyktsplatser.

Om oss

Förskolan utsågsav Förskoleforum.com, till Sveriges bästa förskola för september månad 2023, för sitt arbete med yoga och mindfulness som ett verktyg till de blivande skolbarnen att ta hand om sin inre värld.

Förskolan ligger i ett område med närhet till allt som Kristianstad stad har att erbjuda våra barn. Vi har gångavstånd till både skog, parker och lekplatser. Med buss tar vi oss också enkelt till både hav, skog och kultur. Vårt upptagningsområde är stort.

På Sommarlust förskola finns det 5 avdelningar. Tre åldersblandade avdelningar där barnen är mellan 1-5 år gamla, en småbarnsavdelning för våra minsta och en skolförberedande avdelning där förskolans äldsta barn utmanas i självständighet, kommunikation och samspel.

Våra öppettider är måndag-fredag 6.00–18.30.

Vårt arbetssätt

Grunden för allt lärande är en trygg miljö och välmående. Varje barn ska, efter sina förutsättningar, få känna tillfredsställelse i att lyckas, få ett växande självförtroende och tilltro till sin egen förmåga. Vi arbetar på ett tematiskt arbetssätt utifrån våra styrdokument.

Kravmärkt förskola

Förskolan har ett eget kök där maten maten tillagas från grunden. Skolköket är KRAV-certifierat . Brons betyder att minst 30 procent är hållbara råvaror, där samtidigt 20 procent ska vara KRAV-märkta.

Karta

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 17.00
Hjälpte informationen på sidan dig?