Kärnhusets förskola

Strax söder om Kristianstad ligger Kärnhuset, en liten förskola med en småbarnsavdelning och en storbarnsavdelning.

Om oss

I Öllsjö strax söder om Kristianstad, ligger tre förskolor tätt bredvid varandra, Öllsjö förskola, Öllsjö Gårds förskola och Kärnhusets förskola. 

Kärnhuset är en liten förskola med en småbarnsavdelning på bottenvåningen och en storbarnsavdelning på ovanvåningen. Vi har ett nära samarbete mellan avdelningarna och även med de andra två förskolorna på gatan. Öllsjöskolan, där barnen i Öllsjö placeras, ligger endast ett stenkast från förskolan och övergången till förskoleklass sker i samarbete med skolans pedagoger.

Miljöer

Granne med Kärnhuset ligger en liten träddunge. Dit går vi när vi vill klättra och leka i skogsmiljö. På vår äng kan vi leka lekar, spela boll och springa oss trötta. Det finns även många fina lekplatser på lagom avstånd som vi går till ibland. Förskolan har en trevlig gård med många buskar och träd.

Våra måltider

Vi har eget kök på förskolan och varje dag serveras hemlagad god mat med fantastisk grönsaksbuffé och frukt.

Kravmärkt förskola

På vår förskola finns ett KRAV-certifierat skolkök. Brons betyder att minst 30 procent är hållbara råvaror, där samtidigt 20 procent ska vara KRAV-märkta.

Vårt arbetssätt

Vi på Kärnhuset brinner för arbetet med leken och språket och jobbar mycket med barnens sociala kompetens.

Om du är intresserad av att titta närmare på vår förskola och prata med våra pedagoger kan du ringa och boka en tid för besök. Välkommen!

Karta

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 16 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?