Yngsjö förskola

Yngsjö förskola är en liten och charmig förskola med ljusa och fräscha lokaler. Barnen som vistas på förskolan är i åldrarna 1- 6 år. Omgivningarna bjuder på en mycket varierad miljö med skog, hav och ängar.

Yngsjö förskola ligger i centrala Yngsjö i anslutning till skolan och består av två olika avdelningar; Sparven och Gladan. Vi som personal på Yngsjö förskola tycker att trygghet och tillit är två viktiga begrepp som präglar vår verksamhet. Vi är en liten förskola med 26 barn där alla barn har möjlighet att bli sedda för sina intressen och behov.

Vi spenderar en stor del av dagen utomhus, både på vår gård och i vårt natursköna närområde. För att kunna utforska vårt närområde på längre avstånd har vi förmånen att kunna använda våra Cargobikes. Genom att barnen får vistas i naturen året runt får barnen en positiv syn på naturen, motion, rörelse i gemenskapen. Vi lägger stor vikt i att lärmiljön är lika viktig både ute som inne och att lärandet sker genom glädje och positiva upplevelser.

Vi samarbetar med fritidshemmet och hjälps åt med öppningar och stängningar. Våra öppettider är 6.30-18.00. Det serveras frukost klockan 08.00, lunch klockan 11.00 och mellanmål klockan 14.00.

Våra mål

  • Att varje barn utvecklar förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att hjälpa andra.
  • Att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen.
  • Att varje barn utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra.

Kravmärkt förskola

På vår förskola finns ett KRAV-certifierat skolkök. Brons betyder att minst 30 procent är hållbara råvaror, där samtidigt 20 procent ska vara KRAV-märkta.

Karta

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 15 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?