Fyrens idrottsförskola

I Åhus ligger vår förskola med fyra avdelningar. En för småbarn, två för syskon och en avdelning för barn i åldrarna 1-6 år. Vi erbjuder småbarnen att sova ute året runt och har extra fokus på rörelse. Utevistelse är också en stor del av dagen.

Vår förskola

Vi önskar att alla barn känner sig trygga och har roligt och utvecklas genom leken hos oss. Att ge barnen en bra grund att stå på är vad både vårdnadshavarna och personalen strävar efter och tillsammans kan vi ge dem det.

Varje vecka får barnen uppleva sång, musik, sagor och skapande verksamhet. Varje dag har vi samling tillsammans med hela barngruppen. Ett stort fokus läggs på värdegrunden, hur man är mot varandra, hur man kan hjälpa sina kompisar och vi har ett fadderbarn i Uganda som vi stöttar.

Utevistelse är en stor del av barnens dag på förskolan. Vi har tillgång till skolbussen som ibland tar oss till skog och hav. Där följer vi naturens skiftningar.

Idrottsprofilen

Vår Idrottsprofil innebär att barnen på ett lekfullt sätt kommer i kontakt med rörelse och gymnastik. Vi har friidrott ute på gården och har Friskis & Svettis-pass. Barnen får även prova på någon aktivitet från någon idrott  två till tre gånger per år.

Aktivt föräldraråd

Föräldrarådet som finns på förskolan är aktivt och arbetar tillsammans med personal kring frågor som exempelvis utemiljö och högtider.

Kravmärkt förskola

På vår förskola finns ett KRAV-certifierat skolkök. Brons betyder att minst 30 procent är hållbara råvaror, där samtidigt 20 procent ska vara KRAV-märkta.

Karta

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?