Avdelningarna Kovin och Kalvin
Kalvalyckans förskola är en av två förskolor i Everöd och ingår i Enheten för förskolorna i Everöd/Degeberga/Huaröd. I Enheten arbetar vi med en grund där trygghet, tillit och inflytande präglar vår vardag med barnet bästa i fokus.
Om oss
Vår vision är att möta alla människor utifrån ett positivt och nyfiket förhållningssätt med intresse för den enskilda individen. Alla har rätt att lyckas och gör sitt bästa utifrån sin förmåga och sina förutsättningar.
Vi ser alla individer som kompetenta, och vårt mål är att stötta och uppmuntra varje barn till självständighet och känslan av att “jag kan” .
Vi vill att alla barn ska “lära för livet ”och har som mål att erbjuda utbildning som är trygg, lärorik, utmanande och rolig för varje barn.
På förskolan arbetar vi i åldersblandade grupper och alla barn på förskolan är “allas barn”. Pedagogerna hjälps åt mellan avdelningarna/förskolorna och tar ansvar för alla barnen på förskolorna i vår enhet, Everöd/Huaröd/ Degeberga. Vi arbetar med en likvärdig kvalitet i alla föskolor i enheten.
Vår utbildning
Vi lägger stort fokus på att undervisa barnen i sina sociala och emotionella färdigheter vilket ligger till grund för barnens framtida lärande. Det handlar om att ge barnen verktyg för kunna förstå och hantera sig själv för att kunna hantera vardagslivet. Verktyg vi använder oss av är språk och kommunikation, lek och samspel, pedagogerna som förebilder i olika situationer och tillgängliga lärmiljöer.
Pedagogerna lägger stor vikt vid att skapa goda relationer och en god social gemenskap i syfte att skapa en trygghet för både barn och vårdnadshavare.
Vi arbetar för att barnen ska få vara delaktiga och har inflytande i vår verksamhet. De blir uppmuntrade att uttrycka sina tankar och får ta del i beslut/omröstningar gällande sin tillvaro hos oss.
På förskolan arbetar vi utifrån vår plan mot kränkande behandling, diskriminering och trakasserier. Vi har en gemensam värdegrund där vi utgår från alla människors lika värde och har sin grund i barnkonventionen.
Förskolans pedagoger har en gemensam struktur och förhållningssätt som skapar trygghet hos barnen. Vi arbetar med hjälpmedel som tydliggörande pedagogik, tecken som stöd (TAKK) och bildstöd. Detta för att ge alla barn lika möjlighet att kommunicera och bli förstådda.
Klagomål
Möjlighet att lämna klagomål mot utbildningen finns reglerat i Skollagens 4 kap § 8. Det är viktigt att klagomål och synpunkter kommer verksamheten till känna i syfte att utveckla och förbättra verksamheterna. Klagomål lämnas i första hand till närmst berörd tjänsteperson. Det kan vara såväl muntligt som skriftligt. Det är också möjligt att lämna klagomål via kommunens hemsida om det upplevs som svårt att lämna klagomålet direkt till verksamheten.
Karta
Medborgarcenter hjälper dig
Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.
- Telefon: 044-13 50 00
- Karta: Besök oss Länk till annan webbplats.