Björkets förskola

Björkets förskola har två småbarnsavdelningar (1-3 år) och två storbarnsavdelningar (3-6 år). Förskolan ligger precis intill skogsområdet Björket på Österäng och ger oss därmed fantastiska naturmöjligheter. Även vår stora gård erbjuder många olika lek- och lärmiljöer.

Björkets förskola ligger centralt i nära anslutning till Österäng, Egna Hem och Björket. Förskolan har en fantastisk naturskön utemiljö, med stora vackra björkar, blommande buskar och fruktträd.

Förskolans nära anslutning till Björket och vår stora gård gör det naturligt för oss att använda naturen som lek- och arbetsmiljö. Barnen har många spännande lekmiljöer att välja på, både inne och ute och dessa miljöer förändras och anpassas efter barnens intresse och behov.

Så här arbetar vi

På Björkets förskola har vi fyra avdelningar som är uppdelade i två småbarnsavdelningar och två storbarnsavdelningar.

Vi arbetar extra mycket med barnens alla språk/uttryckssätt, värdegrunden samt samverkan.

Att få trygga barn och en trygg barngrupp är grunden till allt lärande och detta lägger vi därför stor vikt vid. Vi bekräftar och utmanar barnen via lek och samspel. Att uppleva tillsammans, ha roligt, se möjligheter och känna gemenskap finns alltid med oss i vårt arbete!

Kravmärkt förskola

Vi har ett tillagningskök, vilket innebär att det mesta av det som serveras hos oss lagas från grunden. I nuläget har vi till 95 procent svenska råvaror och 35 procent är ekologiska. Förskolan är KRAV-certifierad.

Öppettider och kontakt

På förskolan arbetar förskollärare, barnskötare, specialpedagog, logoped, rektor, kokerska, lokalvårdare och vaktmästare.

Vi har öppet 6.30-17.30 (18.30 vid behov).

Kontakta oss gärna så att ni kan komma och hälsa på!

Karta

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 24 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?