Norretullskolan

Norretullskolan ligger i centrala Kristianstad. Vi har elever i årskurs 7-9. Från och med höstterminen 2018 erbjuder vi en språkprofil med undervisning på engelska i ett flertal ämnen.

Om oss

Norretullskolan är en kommunal grundskola i centrala Kristianstad för elever i årskurs 7-9 . Vi har cirka 260 elever och här arbetar en engagerad och kompetent personalstyrka. Skolans pedagoger har en hög behörighet. På skolan finns fem förstelärare, specialpedagog, resurslärare och en utbildad skolbibliotekarie. Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam med skolsköterska och kurator. Vår studie- och yrkesvägledare arbetar heltid på skolan.

Gott klimat

Norretullskolan är en skola med ett gott klimat och elever som trivs och känner sig trygga. Vi jobbar för en inkluderande skola där samtliga elever blir synliga och får det stöd och den formativa stimulans som de behöver utifrån sina egna förutsättningar. Skolan ska präglas av ett bra bemötande och arbetsglädje. Det ska vara en plats som är välkomnande, generös och trygg.

Kravmärkt skola

På skolan finns ett KRAV-certifierat skolkök. Brons betyder att minst 30 procent är hållbara råvaror, där samtidigt 20 procent ska vara KRAV-märkta.

Engelskundervisning som språkprofil

Norretullskolans logotyp.

Norretullskolan erbjuder en språkprofil EPC, English Profile Class, med undervisning på engelska i ett flertal ämnen. Som elev i profilen får du den unika möjligheten att tillgodogöra dig delar av undervisningen i SO, NO och idrott på engelska. Du får möjlighet att öva din begrepps- och kommunikativa förmåga i ett av världens mest använda språk. Vi samarbetar med  IB-programmet (International Baccalaureate) på Söderportgymnasiet.

Du har fortfarande möjlighet att söka dig till Norretullskolans profilklasser inför hösten.

Vi har några platser kvar i den profilklass som startar i åk 7 till hösten. Är du intresserad är du hjärtligt välkommen att skicka in en intresseanmälan och göra skolval Norretullskolan i omvalsperioden fredag den 12 april till söndag den 21 april.

Intresseanmälan kan du göra via e-tjänst eller blankett. Du hittar båda nedan.

Skolval gör du här på kristianstad.se

Har du frågor eller funderingar är du hjärtligt välkommen att höra av dig till

Rektor Helen Johansson, tfn 044-13 60 11
mail: helen.johansson@kristianstad.se

Förstelärare Catharina Färdig, tfn 0733-13 97 03
mail: catharina.fardig@utb.kristianstad.se

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 29 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?