Slättängsskolan har elever från förskoleklass till årskurs 9. Skolan har en F-6 del och en 7-9 del, som även har handbollsprofil.
Om oss
Slättängsskolan F-6 har ca 170 elever och 20 personal.
Vårt fritidshem för de yngre barnen och klubbverksamheten för de äldre barnen är integrerad i verksamheten och i våra ordinarie lokaler. Här har vi ca 80 barn inskrivna.
Fritidsverksamhet
Fritidshemmet/klubben har öppet varje dag 6.30-18.00. På morgonen är alla fritidsbarn tillsammans och de barn som så önskar erbjuds frukost. Efter skolan är fritidshemmet öppet för barnen i F-2, och fritidsklubben för barnen i åk 3-6. Fritids tar in alla barn som behöver omsorg. Vi erbjuder även tillfällig placering till exempel vid kortare arbete.
På Slättängsskolans fritidshem och fritidsklubb vill vi att barn och föräldrar ska känna trygghet. Vi erbjuder en pedagogisk och meningsfull verksamhet. Vi vill att barnen ska få en bra grund att stå på vad gäller etik och moral och på ett naturligt sätt delta i det sociala samspelet. Vi vill hjälpa barnen att utvecklas till självständiga individer för att de ska kunna ta ansvar och klara sig på egen hand i samhället. Vi vill även ge dem demokratiska värderingar. Barnen ska ges möjlighet att hitta ett fritidsintresse som passar just dem.
Mål för skola och fritidshem
Vi vill:
- Att eleverna ska känna trygghet, delaktighet och glädje.
- Att kamratskap, hänsyn och respekt för varandra ska genomsyra all verksamhet.
- Skapa och erbjuda en stödjande miljö för hälsa och lärande.
- Att eleven ska ta ansvar och förstå sitt eget lärande samt utveckla ett kritiskt tänkande.
- Att kunskapsmålen skall nås samt att praktiska, sinnliga och estetiska aspekter uppmärksammas.
- Att meningsfullhet, lust och nyfikenhet ska prägla barnens lärande.
- Öka läsglädjen, läskunnigheten och läsförståelsen.
- Skapa ett rikt, varierat och nyanserat språk och kommunikation både mellan barnen och med vuxna
- Ha en ärlig och öppen kontakt med föräldrarna.
Om Slättängsskolan 7-9
- Slättängsskolan 7-9 är en högstadieskola med fem till sex klasser i varje årskurs. Vi har i dagsläget ca 330 elever. Skolan tillhör Kristianstads västra skolområde. Våra elever kommer från olika delar av skolområdet: Köpinge skola, Helgedalskolan och Slättängsskolan F-6. Vi har också en handbollsprofil vilket gör att vi har många duktiga handbollsspelare från olika håll. För mer information om handbollsprofilen samt intresseanmälan, klicka på följande länk:
- Handbollsprofil
På skolan har vi ett elevcafé, ett stort skolbibliotek, en stor idrottshall samt en stolt handbollstradition.
Övrig information för hela skolan
På vårt kansli finns förutom skolans ledning också ledningen för skolområde västra. Skolan har bibliotek, idrottshall, hemkunskap- och slöjdsalar. Vi har elevhälsa med skolsköterska, kurator samt skolläkare (efter behov). Skolmaten serveras i vår matsal och tillagas i skolköket på skolan. På våra plattformar unikum och edlevo (appar) hittar ni information som t.ex. veckobrev, elevernas kunskaper, ledighetsansökan samt hur man registrerar fritidsschema.
Kravmärkt skola
På vår skola finns ett KRAV-certifierat skolkök. Brons betyder att minst 30 procent är hållbara råvaror, där samtidigt 20 procent ska vara KRAV-märkta.
Dokument och länkar
- Dokument: Ordningsregler Slättängsskolan F-6 Pdf, 11.7 kB.
- Dokument: Ordningsregler Slättängsskolan 7-9 Pdf, 89.6 kB.
- Dokument: Plan mot kränkande behandling, Slättängsskolan F-6 Pdf, 905.1 kB.
- Dokument: Plan mot kränkande behandling, Slättängsskolan 7-9 Pdf, 861.2 kB.
- Lov och läsår
- Skolsystem
- Information om fritidsplats, registrera fritidsschema etc
Kontakt elevhälsoteam
Befattning | Namn och epost | Telefonnummer |
---|---|---|
Skolsköterska | Hanna Jeppsson | |
Kurator F-6 | Alexandra Friberg | |
Kurator 7-9 | Malin Månsson |
Klagomål
Möjlighet att lämna klagomål mot utbildningen finns reglerat i Skollagens 4 kap § 8. Det är viktigt att klagomål och synpunkter kommer verksamheten till känna i syfte att utveckla och förbättra verksamheterna. Klagomål lämnas i första hand till närmst berörd tjänsteperson. Det kan vara såväl muntligt som skriftligt. Det är också möjligt att lämna klagomål via kommunens hemsida om det upplevs som svårt att lämna klagomålet direkt till verksamheten.
Karta
Medborgarcenter hjälper dig
Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.
- Telefon: 044-13 50 00
- Karta: Besök oss Länk till annan webbplats.