Milnerskolan är en grundskola för elever i årskurs 4-9. Skolan är placerad mellan Österäng, Hammar och centrala Kristianstad, med närhet till skogsområdet Björket. På skolan finns också fritidshem.
Om oss
Hösten 2023 startade Milnerskolan som en grundskola, åk 4-9. Första läsåret startade verksamheten med årskurs 4 till 7 för att därefter byggas på med årskurs 8 och 9 och från hösten 2025 vara fullt utbyggda. Skolan är byggd för tre paralleller och kommer att ha plats för ca 450 elever. I dagsläget har vi 280 elever på skolan.
Milnerskolan är nyrenoverad och har ljusa och fina lokaler. Varje klassrum har ett tillhörande grupprum och på skolan har vi ett skolbibliotek kombinerat med aula. Vi har också en stor fin skolgård med mycket ytor för eleverna att röra sig på.
Milnerskolan är en skola som präglas av en lugn och vänlig atmosfär där elever, lärare och övrig personal trivs och tar väl hand om varandra. Vi är stolta över våra barn och ungdomar och vi strävar efter att såväl elever som personal ska känna en VI-känsla. Under läsåret genomför vi olika aktiviteter tillsammans hela skolan. Trygghet och studiero är viktiga faktorer för barnens inlärning och vi lägger stor vikt på ledarskapet i klassrummet. Det kollegiala lärandet ser vi som en självklarhet på skolan och här finns ett starkt pedagogiskt intresse och en stor vilja att tillsammans ta sig an de utmaningar vi ställs inför.

Kravmärkt skola
På vår skola finns ett nybyggt KRAV-certifierat skolkök. Brons betyder att minst 30 procent är hållbara råvaror, där samtidigt 20 procent ska vara KRAV-märkta.
Fritidsklubb
Klubben kommer att vara öppen alla vardagar mellan klockan 6.30 och 18.30 för barn i åk 4-6. Vi kommer att arbeta med olika temaområden på fritids, till exempel rörelse och hälsa. Vi arbetar mot samma prioriterade mål som skolan för att få en röd tråd mellan verksamheterna.
Elevhälsa
På skolan finns ett elevhälsoteam med skolsköterska, kurator och specialpedagoger som med sina olika kompetenser stöttar eleverna under deras skoltid.
Klagomål
Möjlighet att lämna klagomål mot utbildningen finns reglerat i Skollagens 4 kap § 8. Det är viktigt att klagomål och synpunkter kommer verksamheten till känna i syfte att utveckla och förbättra verksamheterna. Klagomål lämnas i första hand till närmst berörd tjänsteperson. Det kan vara såväl muntligt som skriftligt. Det är också möjligt att lämna klagomål via kommunens hemsida om det upplevs som svårt att lämna klagomålet direkt till verksamheten.
Karta
Medborgarcenter hjälper dig
Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.
- Telefon: 044-13 50 00
- Karta: Besök oss
Länk till annan webbplats.