Spängerskolan

Spängerskolan är en F-9 skola som ligger i Arkelstorp, cirka 2 mil norr om Kristianstad och tillhör skolområde Norra. Skolan ligger i ett naturskönt område med närhet till skog och sjöar. Vi har för närvarande cirka 270 elever fördelade på årskurserna F-3, 4-6 och 7-9.

Om oss

På Spängerskolan finns en tro på individens förmåga och att alla elever ska lyckas. Alla ska få möjlighet att utvecklas och utmanas optimalt utifrån sina förutsättningar. En viktig del i detta arbete är att varje elev får återkoppling och stöd i sitt lärande och sin utveckling. Vi arbetar aktivt med ledorden trygghet, arbetsro, ansvar, hänsyn och kamratskap.

Vi tror på en nära kontakt mellan skola och hem och att det gynnar eleverna och deras möjligheter att utvecklas och lyckas så bra som möjligt i skolan. Det ska alltid gå att kontakta skolan och personalen för att få svar på frågor eller diskutera saker som man undrar över. En del av kommunikationen sker via vår lärportal Unikum där information och nyheter om skolans verksamhet publiceras. Där kan vårdnadshavare även följa planeringar och sitt barns individuella utveckling.

Bibliotek

Skolan har ett eget skolbibliotek som ständigt utökas och aktualiseras. Böcker är fortfarande viktiga i skolan och hos oss ska det finnas böcker för alla.

Kravmärkt skola

På vår skola finns ett KRAV-certifierat skolkök. Brons betyder att minst 30 procent är hållbara råvaror, där samtidigt 20 procent ska vara KRAV-märkta.

Fritidshem

Spängerskolan erbjuder skolbarnsomsorg i form av fritidshem.

Telefonnummer till arbetslagen

Arbetsrum F-1: 0733-13 43 71

Arbetsrum 2-3: 044-13 43 75

Arbetsrum 4-6: 0733-13 43 67

Arbetsrum 7-9: 0733-13 43 76

Karta

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 24 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?