Till startsidan

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neither the City of Kristianstad nor any entity within the city´s administration can be held liable for the correctness of the translation.

Degebergaskolan

Degebergaskolan ligger vid kanten av Österlen. Skolan är belägen mitt i naturen, cirka 30 kilometer söder om Kristianstad och omfattar årskurserna F-9 samt fritidshem.

Vår verksamhet

Degebergaskolan är en skola sin omfattar förskoleklass, fritidshem och årskurserna 1-9. Skolan har tre arbetslag för årskurserna F-3, 4-6 och 7-9. 

I årskurs 4-6 har alla elever idrott eller puls på schemat varje dag. Se film ovan. 

Våra pedagoger arbetar för att ge eleverna en trygg miljö. Våra grundläggande värderingar är att alla människor är lika mycket värda, alla har ansvar för allas rätt till trygghet och gemenskap och alla har rätt att bli sedda och bekräftade.

På skolan finns ett elevhälsoteam som skall ha den enskilde elevens behov och intresse som utgångspunkt och ska arbeta för att eleverna ska må bra i skolan. Teamet består av rektorer, skolsköterska, skolläkare, specialpedagoger, kurator och skolpsykolog. 

Vi har elevråd, matråd, klassråd och normer & värderåd för att eleverna ska kunna ha inflytande på sin utbildning.

Fritidshem 

Skolan har fritidshem som består av två avdelningar, Ekorren och Ormen. Fritidshemmet ligger fint beläget nära Degebergas naturområden med "Sockertoppen" och "Olssons damm" som granne. Vårt fritidshem bygger på elevernas inflytande. Utifrån elevernas intresse och behov planeras verksamhetens innehåll. 

Skolbibliotek

Det finns ett skolbiblioteket på skolan i samma lokaler som folkbiblioteket. På biblioteket kan eleverna låna böcker, läsa tidningar, söka information i referensböcker eller använda någon av skolans två datorer med internetuppkoppling. 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.