Centralskolan ligger mitt i stan nära till stadsbiblioteket och muséet.
Centralskolan ligger mitt i stan nära till stadsbiblioteket och muséet.

Centralskolan

Centralskolan är en mångkulturell skola för årskurserna F-6. Skolan ligger på Östermalm i centrala Kristianstad. Vi arbetar för att vara en positiv och välkomnande skola där vi möter och stödjer eleverna i deras olika behov.

Vi har ca 300 elever fördelade på 15 klasser. Vi har även två förberedelseklasser där våra nyanlända elever går. Centralskolan ligger i centrala Kristianstad och det är lätt att ta sig hit via tåg eller buss, då det är gångavstånd till stationen. 

Centralskolans fritidshem

På Centralskolan finns fyra fritidsavdelningar som erbjuder skolbarnomsorg. Avdelningarna heter Laxen, Mörten, Gäddan och Hajen. På Laxen, Mörten och Gäddan går eleverna från årskurs F-2 och på Hajen går elever från årskurs 3-6. Fritidshemmen har öppet alla vardagar 6.30-18.30.

Elevhälsoteam

Centralskolan har ett väl fungerande elevhälsoteam som träffas varje vecka. I elevhälsoteamet ingår rektor, specialpedagog, skolsköterska och kurator. Till elevhälsoteamet finns också en skolpsykolog och skolläkare knuten. Vår skolsköterska arbetar heltid på Centralskolan liksom vår kurator. 

Skolrestaurang

I vår skolrestaurang serveras skollunch och det erbjuds dagligen vegetariskt alternativ samt salladsbuffé, knäckebröd och frukt. Vi är 25% kravcertifierade i vår skolrestaurang.

Skolbibliotek

I vårt bibliotek kan du låna böcker, läsa tidningar och söka information i referensböcker. En dag i veckan finns vår skolbibliotekarie tillgänglig om du behöver tips eller hjälp med något.

Rastverksamheten

På skolans raster finns det möjlighet för eleverna att delta i organiserade rastaktiviteter som genomförs av våra lärare i fritidshem. Rastaktiviteterna bygger på skolans värdegrundsarbete för att skapa en lugn och trygg rastmiljö.

Föräldraråd

På skolan finns ett föräldraråd som består av representanter från varje klass. Föräldrarådet träffas tre gånger per läsår. 

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.