Vård- och omsorgsboende

När du inte längre har möjlighet att bo kvar i din bostad kan du ansöka om boende på ett vård- och omsorgsboende. I ett vård- och omsorgsboende får du särskild service och omvårdnad i en trygg miljö och med kunnig personal som är på plats dygnet runt.

Besöksförbud och inställda aktiviteter för seniorer

För att skydda våra allra mest sårbara har vi beslutat om att genomföra vissa förändringar i våra verksamheter riktade till äldre.

Besöksförbud

Från och med den 18/3 och till andra besked kommer är det besöksförbud på kommunens alla vård- och omsorgsboenden inom äldreomsorgen.

Mötesplatser och aktiviteter

Alla kommunens mötesplatser för seniorer hålls stängda och samtliga aktiviteter riktade till seniorer är inställda. Men från och med den 18 maj erbjuder vi i all försiktighet utomhusaktiviteter i grupper om max tre personer. Läs mer under mötesplatser.

Omsorgsförvaltningens restauranger

Från och med den 23/3 stänger omsorgsförvaltningens restauranger. Behöver du tillfällig hemleverans av mat kontakta Kristianstad kommuns växel på 044-13 50 00 för att bli kopplad till biståndshandläggare.

I samtliga boenden ingår alltid trygghetslarm. Vid behov finns det tillgång till sjuksköterska, fysioterapeut (sjukgymnast), arbetsterapeut eller fotvårdsterapeut.

Bo tillsammans

Som par finns det möjlighet att kunna fortsätta bo tillsammans även om ert omvårdnadsbehov skiljer sig åt. Att bo tillsammans kräver ett biståndsbeslut.

Så ansöker du

Ett boende på ett vård- och omsorgsboende är behovsprövat. Du ansöker genom att ta kontakt med en biståndshandläggare. Vår ambition är att du ska få ett erbjudande om boende inom tre månader, under förutsättning att din ansökan blir beviljad.

Kontakta medborgarcenter, ange var du bor, så kopplar de dig vidare till rätt biståndshandläggare.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.