Möllebackshemmet är ett vård- och omsorgsboende som ligger i Åhus, 2 mil söder om Kristianstad. Boendet ligger beläget i vacker omgivning, nära till hav och natur. Boendet är på ett plan och alla enheter har egen altan där man kan vistas under sommarens varma dagar.

Att bo i ett äldreboende är som ett eget boende. Där ges service, omvårdnad och sjukvård dygnet runt.

Vårt mål är

  • att den boende skall trivas.
  • att det skall vara en positiv anda mellan den boende, personal och anhöriga.
  • att boendet skall präglas av självbestämmande och integritet.
  • att vara flexibla efter de bondes behov.

Att ersätta det egna hemmet kan vara svårt, men vi gör vårt yttersta för att bemöta var och en individuellt och på ett sådant sätt att du med stolthet kan få åldras med värdighet och respekt.

Gemensamma utrymmen och lägenheter

Möllebackshemmets äldreboende består av 32 lägenheter i markplan uppdelade på fyra enheter. Varje lägenhet är på cirka 34 kvadratmeter. I varje lägenhet finns dusch och toalett samt en liten diskbänk och kylskåp. Om du har egen TV/digitalbox behöver du inte betala licens, uttag finns i lägenheten.

Alla rummen är ett rum med pentry, toalett och dusch.

Aktiviteter

Vi har underhållning en gång i månaden, andakt varannan vecka och bingo varje fredag. Vid varje storhelg firar vi lite extra och har till exempel julfest och midsommarfirande då våra frivilligarbetare hjälper till. Det finns möjlighet att boka tid hos frissan och fotvård som kommer till Möllebackshemmet.

Personal

På Möllebackshemmet finns fyra enheter med cirka två personal dagtid på varje enhet, på kvällen är det en personal per enhet. På natten finns två personal tillgängliga för hela boendet.

Läkare från vårdcentralen kommer en gång i veckan då det finns möjlighet att få träffa honom. Givetvis kan du behålla den läkare du varit "listad" hos innan du flyttade in.

Sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast finns också tillgängliga på Möllebackshemmet.

Kontaktlista

Avdelning

Telefonnummer

Enhetschef Annette Eklund044-13 47 56

Jasminen

044-13 47 69

Syrenen

044-13 47 70

Nyponrosen

044-13 47 72

Kaprifolen

044-13 47 71

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 17.00
Hjälpte informationen på sidan dig?