Björklunden är ett vård- och omsorgsboende för personer med omfattande behov av service och omvårdnad. Björklunden ligger i Tollarp, centralt i byn.

Vi på Björklunden arbetar för att tillvarata och stimulera dina resurser. Respekterar din integritet och självbestämmande, ger dig ett tryggt boende samt en god vård i trevlig miljö.

Lägenheter och gemensamma utrymmen

Björklunden är byggt i två plan med sammanlagt 4 enheter, 2 på varje våning med 10 lägenheter på varje enhet. Lägenheterna är strax under 40 kvm med toalett och dusch samt ett litet pentry med kylskåp och eluttag. På varje boendeenhet finns gemensamma utrymmen såsom dagrum och matsal. Det finns också härliga uteplatser att utnyttja.

Aktiviteter

  • Gymnastik
  • Bingo
  • Musik och sång
  • Bakning
  • Gudstjänst

Personal

Förutom vårdpersonal finns sjukgymnast och arbetsterapeut på Särlagården som kan nås via telefon. Läkare finns på vårdcentralen i Tollarp. Läkarkonsultation sker på Björklunden 1 gång/vecka tillsammans med sjuksköterska från Björklunden.

Kontaktlista

Kontakter

Telonnummer

Lärkan

044-13 29 72

Näktergalen

044-13 29 73

Svalan

044-13 29 74

Silvertärnan

044-13 29 75

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 4 mar kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?