Välkommen till vård- och omsorgsboendet Tätörtsvägen med inriktning demens. Här står välbefinnande, glädje och trygghet i centrum.

På Tätörtsvägen läggs fokus på det friska hos dig som individ. Här står välbefinnande, glädje och trygghet i centrum. Vi ger dig som hyresgäst en meningsfull vardag och fokuserar på det friska genom att ha ett salutogent synsätt. Musik genomsyrar verksamheten, den ökar livsglädjen och välbefinnandet hos människor.

Tätörten tilldelas kulturstipendium

PAD-stiftelsens årliga stipendium delades den 16 maj 2023 ut till Tätörtvägens demensboende i Åhus. Stiftelsen, med artisten Pernilla Andersson i spetsen, vill premiera Tätörtsvägen och "lyfta det sätt på vilket de bedriver sin verksamhet, med ambitionen att få alla boenden i Sverige att följa efter.”

Vi har blivit tilldelade Stjärnmärkt av Svenskt Demenscentrum. Märkningen är en metod att kvalitetssäkra vår omsorg.

Tätörtsvägen har utsetts till Sveriges bästa äldreboende i en ranking efter Socialstyrelsens öppna jämförelser 2019. Se videoinslag via länken nedan.

Bilder på några av de gemensamma utrymmen som finns på boendet.

Lägenheter

På Tätörtsvägen finns 36 lägenheter som är uppdelade på 4 enheter. Lägenheterna är på markplan med fin utsikt över tallskogen. På varje enhet finns en större lägenhet för parboende. Lägenheterna är utrustade med höj- och sänkbara toaletter och handfat, dusch, taklyft och breddade dörrar. I de större rummen finns även ett kök där man kan, om man vill, laga egen mat. I alla lägenheterna finns diskbänk och kylskåp. Här finns gott om garderober och förvaring. Lägenheterna är anslutna till stadsnätet och extra tv-kanaler kan beställas om så önskas. IP-telefoni går att ansluta.

Måltider

På Tätörtsvägen har vi ett eget kök där maten lagas från grunden. Mat är ett grundläggande behov som inte bara tillför näring utan ska också vara en njutning och ge välbefinnande. För att den ska bli det, krävs det att den är vällagad och serveras nylagad. Dukningen och miljön runt maten är också en viktig del av måltiden. Högtider uppmärksammar vi med både mat och traditioner. På så sätt vill vi göra måltiden full av lust och glädje. Vi skriver vår egen matsedel och erbjuder allt från dagens rätt till specialmenyer.

Aktiviteter

Varje fredag spelar vi bingo på Tätörtsvägen. Vi går på promenader när lusten faller på och vädret tillåter. Vi sjunger, dansar, spelar musik , och har det trevligt tillsammans. Under våren startar vi vår Tätörtskör. Frisör och fotvård kommer regelbundet. På Tätörtsvägen har du som hyresgäst möjlighet att påverka hur du vill ha det och vad du vill uppleva. Allt från vilken maträtt du längtar efter till vilka aktiviteter du vill ska finnas. Vi tycker att det är viktigt att själv få göra val och känna sig delaktig i det som händer runt omkring en.

Personal

Vi är 35 personal som arbetar på Tätörtsvägen. En kontaktperson utses och blir extra ansvarig för dig. Det finns alltid personal tillgänglig dygnet runt, här finns även sjuksköterska på dagtid och läkaren kommer från vårdcentralen en gång i veckan. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns att tillgå när behovet finns.

Här hos oss på Tätörtsvägen fortsätter du att vara den du alltid har varit, du ska få njuta av det du tycker om och bli sedd för den du är.

Våra enheter

Kontakt

Telefonnummer

Enhet 1

044- 13 25 91

Enhet 2

044- 13 25 92

Enhet 3

044- 13 25 93

Enhet 4

044- 13 25 94

Köket

044- 13 25 95

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?