Tollaregården består av sammanlagt 36 lägenheter, 28 lägenheter vanligt vård- och omsorgsboende och 8 lägenheter för personer med demens.

Tollaregården består av två byggnader. Den gamla delen ligger på markplan med två enheter fördelat på 12 lägenheter. Den nya delen är uppdelad på tre enheter med 8 lägenheter på varje plan. Sammanlagt 36 lägenheter, 28 lägenheter vanligt vård- och omsorgsboende och 8 lägenheter för personer med demens.

Verksamhetens mål

  • Att kunna ge en meningsfull tillvaro
  • Att omsorgen bygger på kundens självbestämmande och integritet
  • Att omsorgen är anpassad efter kundens individuella önskemål och behov
  • Att möjlighet till utevistelse alltid finns
  • Att alla kunder erbjuds en kontaktman.

Lägenheter och gemensamma utrymmen

Lägenheterna är på cirka 30 kvm, pentry med diskbänk, kylskåp och plats att sätta en kaffekokare på. Stor toalett och dusch. I varje lägenhet finns det en säng med madrass, övrig möblering görs med egna möbler efter eget önskemål. Varje lägenhet är också utrustad med ett trygghetslarm, med bärbar larmknapp.

Gemensam TV och radio finns på varje enhet men det finns uttag för detta även i varje lägenhet om man vill ta med sig egen. Tar ni med egen TV behövs det inte betalas för TV-licens.

Tollaregården har ett eget kök som tillagar middag och kvällsmat till enheterna.  I restaurangen som ligger på Gamla Tollaregården kan du inta middag och fika med dina anhöriga och vänner.

Aktiviteter

På Tollaregården finns det en mötesplats, beläget i Gamla Tollaregården. Aktiviteter anordnas som utflykter, bakning, bingo, andakt och pyssel. Övrig aktivitet passas på när tillfället erbjuds, som vid vackert väder. En fika utomhus, promenader i de vackra omgivningarna. Fotvård och hårfrisörska är i verksamheten regelbundet.

Personal

Tillgång till sjuksköterska dygnet runt. Läkare kommer en gång i veckan, om man önskar ett hembesök finns den möjligheten. Arbetsterapeut och sjukgymnast kommer en gång per vecka och vid behov. Man kan även bli erbjuden att få tandvård på boendet av det mobila tandvårdsteamet som är en uppsökande verksamhet. Anhöriga ombedes om möjligt följa med den boende till läkare, tandläkare etc.

Telefonlista

Avdelning

Telefonnummer

Lyckan

044-13 43 91

Dungen

044-13 43 92

Gläntan

044-13 43 93

Blåsippan

044-13 43 94

Vitsippan

044-13 43 95

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 17.00
Hjälpte informationen på sidan dig?