Demenscentrum Charlottesborg A och B är ett vård- och omsorgsboende för personer med demenssjukdom. Här finns även dagverksamhet, korttidsboende och växelvårdsrum för personer med demenssjukdom.

Demenscentrum Charlottesborg ligger cirka 2,5 km från Kristianstads centrum med bussförbindelser hit.

Vård- och omsorgsboendets omvårdnadsmål

Vi har ett rehabiliteringstänkande i vårt arbete. Detta innebär att du gör allt du kan själv för att bibehålla och förbättra dina funktioner. Du som kund är i centrum och vår personal stimulerar, motiverar och stödjer dig.

Dagverksamheten

Demenscentrums dagverksamhet vänder sig till dig med demenssjukdom och som bor hemma och är i behov av stimulans och aktivering. För att få delta behövs ett biståndsbeslut som ges efter utredning av biståndshandläggare.

Korttidsboende/växelvård

Korttidsboende och växelvård rum finns som är tillgänglig för dig som bor hemma och grundar sig på biståndsbeslut som ges efter utredning av biståndshandläggare.

Lägenheter och gemensamma utrymmen

Både demenscentrum Charlottesborg A och B består av 2 plan med sammanlagt 62 lägenheter. Varje plan är indelat i två enheter med 8 rum per enhet. Varje enhet har ett kök och dagrum för trivsam gemenskap. Det finns gemensam uteplats och balkong. Lägenheterna är lika stora och ser likadana ut med eget badrum och pentry med vask där man kan ha kaffebryggare eller vattenkokare. Där finns ingen kokplatta. Uttag till telefon finns i alla lägenheter. Stor innergård.

Aktiviteter

Under sommarhalvåret är vi ute mycket. Vi har en parcykel. Det finns ett sinnesrum samt ett SPA-badrum vilket du som kund har tillgång till.

Personal

Demenscentrum Charlottesborg är bemannat dygnet runt med kompetent omvårdnadspersonal. Personalen har en lång erfarenhet av att arbeta med personer med demens och är utbildade i det. Sjuksköterska finns tillgänglig mellan kl 07.00 och 16.00. Efter klockan 16.00 och på helger finns sjuksköterska i jour. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgänglig måndag–fredag.

Läkare finns ansluten till boendet och kommer hit en gång i veckan. Det är bra om du har denne som husläkare. Allt blir mycket smidigare och du kanske slipper att åka iväg till vårdcentralen, då provtagning och medicinjustering kan ske på boendet.

Dam- och herrfrisör samt fotvård kommer hit när vi ringer och bestämmer tid.

Ombyggnad

Demenscentrum Charlottesborg A och B är under ombyggnad. Under byggtiden hänvisas besökare till ingång C i glaskorridoren på baksidan av huset.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 16.30
Hjälpte informationen på sidan dig?