Välkommen till vård- och omsorgsboendet Lanternan för kunder med kognitiv svikt. Boendet ligger naturskönt med promenadavstånd till havet och Åhus centrum. Lanternans hjärta är den fantastiska innergården som blomstrar genom alla årstider.

Vi erbjuder en personcentrerad vård och omsorg. Vårt mål är att du som hyresgäst ska ha ett tryggt boende, en god vård och omsorg i en trevlig miljö.

Vår ambition är

  • att du ska trivas och känna trygghet
  • att det ska vara en positiv anda mellan dig, personalen och anhöriga
  • att det är viktigt att bibehålla dina förmågor genom att du gör det du kan göra själv, personalen stöttar och motiverar dig
  • att vi är ditt vardaliga stöd
  • att den personcentrerade vården ska präglas av delaktighet i självbestämmande utifrån dina behov och integritet.

Lägenheter med gemensamma utrymmen

På Lanternan finns 34 lägenheter som är uppdelade på fyra enheter. Varje enhet har gemensamma utrymmen med tillgång till kök och vardagsrum. I alla lägenheter finns ett pentry med kylskåp och vask. Lägenheterna har anpassade toaletter med dusch. På Lanternans innergård kan du njuta av utomhusliv året runt.

Aktiviteter

Lanternan erbjuder aktiviteter från måndag till fredag. Du erbjuds bland annat gymnastik, högläsning, promenader, musik och spel. Dessutom anordnas kontinuerligt andakt och musikunderhållning. En återkommande aktivitet är midsommarfest och adventsfest för kunder, anhöriga och personal.

Utbudet av aktiviteter och kulturella evenemang utgår från vilka önskemål, intressen och förutsättningar våra kunder har. Varje enhet anordnar egna aktiviteter dels i grupp men även individuellt. All aktivering skall vara individuellt anpassad utifrån våra kunders individuella behov.

I varje arbetslag finns ett kulturombud.

Personal

På Lanternan finns personal dygnet runt. Varje enhet har utbildad och personal med lång erfarenhet av vård- och omsorgsarbete.

Varje kund har en ansvarig kontaktman från personalgruppen.

Dagtid vardagar finns oftast en sjuksköterska på plats. Övriga tider helger och kvällar har personalen alltid möjlighet att nå sjuksköterska på telefon.

Arbetsterapeut och sjukgymnast tillkallas vid behov. Läkare från vårdcentralen i Åhus kommer på besök en gång i veckan eller genom telefonkontakt med sjuksköterska.

Bild på en cykel smyckad med blommor och texten Välkommen på.
 
Kontakter
Telefonnummer
Sjuksköterska
0733-13 47 87
Lanternan 1
0724-678 731
Lanternan 2
0724-678 732
Lanternan 3
0724-678 733
Lanternan 4
0724-678 734

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 17 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?