Amalia ligger centralt i Kristianstad, ett stenkast från centrum med närhet till det mesta. Vi ger dig möjlighet att leva ett aktivt liv anpassat med service och omvårdnad efter dina behov och önskemål.

Amalia drivs av Norlandia Care på uppdrag av Kristianstads kommun.

Amalia är ett vård- och omsorgsboende med 36 lägenheter beläget i fyra våningsplan med nio lägenheter på varje plan. Ett av våningsplanen vänder sig till personer med demenssjukdom. Amalia är beläget i Östermalms Park i centrala Kristianstad och är inrymt i ett flerbostadshus med andra bostäder.

Gemensamma utrymmen och lägenheter

Lägenheterna är 36,3-45,2 kvm med egen dusch och toalett. I alla lägenheter finns ett mindre pentry med kylskåp och diskbänk och besökande är välkomna att utnyttja detta till att tillsammans med den boende koka kaffe och dylikt.

Samtliga lägenheter är av god standard. Ett stort rum med rymligt badrum, diskbänk, kylskåp och ett eluttag för kaffebryggare/elplatta. Det finns telefonjack och för inkoppling av telefon står du som boende själv samt TV-antennuttag. Lägenheten har brand- och personlarm. Säng och sängbord finns. I övrigt möblerar man lägenheten själv.

På alla enheter finns gemensamt kök/matsal, dagrum, tvättstuga, balkong och litet soprum.

Aktiviteter

Dagligen skapar vi vardagskvalitet. Du som boende ska kunna underhålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje.

Vi ser gärna att närstående och vänner deltar vid underhållning, utflykter, fester med mera i verksamheten. Det finns individuella och gemensamma tidsbestämda aktiviteter. Gemensamma återkommande aktiviteter erbjuds regelbundet.

Personalen är delaktig i aktiviteterna och närståendes resurser tas tillvara. Möjlighet att leva ett aktivt liv anpassat med service och omvårdnad efter dina behov och önskemål ges. Din integritet beaktas och stor lyhördhet för dina och anhörigas önskemål finns.

Personal

Personalteamet på Amalia består av undersköterskor, sjuksköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut, gruppledare, verksamhetschef, köksbiträden och vaktmästare. På boendet finns det personal dygnet runt, både sjuksköterska och undersköterskor.

Du har en namngiven kontaktperson. Tillsammans med dig och dina närstående sammanfattar kontaktpersonen dina behov och önskemål i en individuell genomförandeplan som regelbundet uppdateras gemensamt med dig.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?