Hjärtebacken demensboende

Vi finns på Gamlegården på Näsby med närhet till grönområde och affär. Hjärtebacken demensboende vänder sig till dig som har någon form av demenssjukdom.

Vår målsättning

På egna villkor är ledstjärnan för Hjärtebacken. Det innebär att du utifrån dina möjligheter och önskemål ska ha ett stort inflytande över hur du vill ha din service och omvårdnad utformad.

Vårt mål är att ge en god omvårdnad med ett gott bemötande som skapar trygghet och gemenskap.

Lägenheter och gemensamma utrymmen

Hjärtebacken 1 består av tre plan med åtta lägenheter på varje plan. Lägenheterna är på 35 kvm med franska balkonger, stora badrum med dusch samt pentryn med diskbänk och kylskåp. På diskbänken finns det plats för kaffekokare. Trygghetslarm med bärbar larmknapp är installerad i varje lägenhet. Möjlighet för egen TV finns då vi har uttag för TV-antenn i varje lägenhet och TV-licensen ingår i hyran. Det finns även uttag för egen telefon.

På varje plan finns gemensamhetsutrymme med kombinerat vardagsrum, matrum och kök. Här finns gemensam radio och TV. I nära anslutning finns en stor balkong. På bottenplan finns administration, mötesplats, frisör och fotvård.

Aktiviteter

På varje plan finns det en personal som är kulturombud som uppmärksammar möjligheten till olika aktiviteter. Vi har även personal på varje plan som är utbildade i taktil massage, detta används både som aktivitet och för ökat välbefinnande.

Vi har en större lokal för olika aktiviteter tillsammans som musikunderhållning eller föreställningar som bokas. Vi erbjuder den boende utevistelse flera gånger per vecka. Vi har grillkvällar, bakar, dansar och pratar om gamla tider. Varje år har vi även adventskaffe tillsammans med boende, anhörig och personal.

Vi uppmärksammar traditioner och högtidsdagar, gärna det som kan sätta lite guldkant på tillvaron.

Personal

Här finns personal dygnet runt. Vi har tillgång till sjuksköterska varje dag. Sjuksköterskan utför vissa kontroller, provtagningar och behandlingar. Läkaren besöker demensboendet varje vecka. Arbetsterapeut och sjukgymnast kommer till boendet en gång per vecka och vid behov. Anhöriga ombeds om möjligt att följa med vid besök hos läkare, tandläkare med flera.

Du som boende erbjuds en kontaktman som har lite extra ansvar för att skapa en individuell omsorg för dig och hålla kontakten med anhöriga.

Kontaktuppgifter

Avdelning

Telefonnummer

Samordnare

044-13 48 90 eller 0733-13 48 90

Plan 2

044-13 48 54

Plan 3

044-13 44 85

Plan 4

044-13 48 53

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?