Ansvarsfull alkoholservering

Kristianstads kommun erbjuder dig en tvådagars utbildning i ”Ansvarsfull alkoholservering”. Målet med utbildningen är att minska krogrelaterat våld, minska överservering och minimera risken att underåriga köper alkohol på krogen.

Kursen riktar sig i första hand till serveringspersonal, men även krögare, ordningsvakter och entrévärdar har stor nytta av den. Utbildningen genomförs i samarbete med erfarna utbildare i metoden.

Som deltagare i kursen Ansvarsfull Alkoholservering får du kunskap om olika problem som kan uppstå vid alkoholintag och drogmissbruk på krogen. Du får också råd om hur du kan hantera detta genom ett professionellt förhållningssätt. En trevlig restaurangmiljö är samtidigt en attraktivare och trivsammare arbetsplats. Färre berusade och störande gäster skapar också en bättre miljö för de skötsamma gästerna. Det har visat vara mycket lönsamt för många.

I kursen ingår bland annat konflikthantering, narkotika på krogen, alkohollagen och alkohol på gott och ont. Efter genomförd kurs med godkänt prov får du ett diplom som kan användas som ett kompetensbevis vid anställning.

Kursdatum och tid

Dag 1:       Fredag 19 april klockan 8:30-16:30, Rådhus Skåne, Kristianstad
Kursledare från Säker Kompetens AB föreläser om alkohollagen och alkoholens inverkan. Kommunens alkoholhandläggare deltar som panel.

Dag 2:      Måndag 22 april klockan 8:30-16:00, Rådhus Skåne, Kristianstad

Under förmiddagen hålls ett pass om narkotika på Krogen. Kommunens alkoholhandläggare informerar om policy. Sist under förmiddagen skrivs provet.

På eftermiddagen håller föreläsare från Cavena Utveckling AB i konflikthantering för krogpersonal.

Anmälan och pris

Information om kursen kommer att skickas till alla tillståndshavare i Kristianstads kommun under våren. Det är tillståndshavaren som anmäler sin personal.  Anmälan är bindande. Max antal deltagare är 40 personer.

Priset för kursen är 1200 kr exkl. moms, i avgiften ingår kursmaterial och fika. Lunch ordnas på egen hand.

Anmäl dig eller din personal senast 5 april. Ange namn, telefonnummer och tillståndshavare eller serveringsställe.

Kontakta Anna Kärner med din anmälan.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?