Lerjevallen

Lerjevallen är ett fritidsområde som ligger cirka 20 kilometer norr om Kristianstad, vid Lerjesjön. Området är populärt för friluftsliv året runt.

Här finns två motionsspår, ett längre på 4,3 km och en kortare rullbarhetsanpassad på 2,5 km. Även ett elljusspår finns i området och en anpassad MTB-slinga. Skåneleden, SL6 Vattenriketleden, går sedan sommaren fram till Lerjevallen söderifrån från Arkelstorp.

Lerjevallen har två uthyrningsbara stugor (Timmerstugan och Lillstugan), tre vindskydd, flera eldstäder, en kommunal badplats och två parkeringar (varav en anpassad för bussar). Vintertid kan den nedersta delen av den gamla skidbacken användas som pulkabacke. I området finns också ett antal fina utsiktsplatser. Barn under 15 år får prova fiskelyckan i sjön.

Raststugorna kan bokas genom kultur- och fritidsförvaltningen och används flitigt av kommunens skolor. Bokning av stugorna görs i vårt bokningssystem Rbok (länk finns under relaterad information) och görs så här:

När du registrerat dig som kund och är inloggad, klickar du på boka resurser. Därefter söker du upp Lerjevallen och väljer den stuga du vill boka. Nu får du upp en kalender, letar upp den dag du vill boka och genomför bokningen som då hamnar i din kundkorg, där sista steget är att godkänna bokningen.

Bild från Lerjevallen


Mindre båtar ligger i gräset med kölen uppåt.

 

 

Service

  • Parkering, två olika med 10 respektive 35 platser
  • Rastplatser
  • Grillplatser
  • Markerade strövstigar, två olika 2,6 och 4,3 km och ett elljusspår 1,5 km
  • Mountainbike-slinga

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.