Bibliotek

Illustration Snokabibliotek

I Kristianstads kommun finns 11 bibliotek och en bokbuss att välja på. Biblioteken i Kristianstad finns på webbplatsen Snokabibliotek.

På biblioteken kan du bland annat låna böcker och andra medier, läsa tidningar, delta i evenemang, använda datorer och släktforska. Du kan få hjälp med digitala vardagsärenden som till exempel informationssökning på internet, utskrifter, kopiering och scanning. Bibliotekens personal kan också hjälpa dig att använda det digitala biblioteket snokabibliotek.se för att söka media, evenemang, reservera och låna om böcker samt hitta boktips.

Biblioteken har också digitala tjänster för e-böcker (Biblio), strömmande film (Cineasterna) och digitala tidskrifter (Pressreader) – fråga på biblioteket så visar vi dig hur dessa fungerar!

SNOKA -vårt digitala bibliotek

Här kan du söka, beställa och låna om böcker. Du kan låna e-böcker och ta del av vad som händer på biblioteken. Se länken nedan.

Öppettider

Vill du besöka oss? Här hittar du öppettider till alla Snoka-bibliotek. Se länk nedan.

Bibliotekens evenemang

Välkommen till bibliotekens evenemang som riktar sig till barn, unga och vuxna.

Digital vardag

På snokabibliotek.se har vi samlat massor av användbara tips och råd för dig om din digitala vardag, bland annat information om källkritik, surfplattor, cookies, molntjänster, Swish och Bank-ID. Se länk nedan.

Biblioteken i Kristianstad erbjuder möjlighet att boka tid för enskild digital handledning, men tiderna är starkt begränsade och väntetid kan förekomma. Ring, maila eller fyll i ett webbformulär, så kontaktar vi dig.

Telefon: 044-13 67 07
E-post: digidel@kristianstad.se

Vad är Snokabibliotek

Snokabibliotek är ditt digitala bibliotek och en del av samarbetet med folkbiblioteken i Skånenordost d v s Bromölla, Hässleholm, Hörby, Osby och Östra Göinge. På Snokabibliotek hittar du bland mycket annat våra evenemang för både barn och vuxna, öppettider till alla bibliotek och kontaktinformation.

Snokabibliotek är en mötesplats för lässugna i vår del av Skåne med lästips, topplistor och recenserade titlar. Här kan du låna om dina lån, beställa böcker från alla folkbibliotek i området och låna e-böcker på resande fot.

Snokabibliotek fungerar lika bra i datorn som i mobilen eller surfplattan.

Meröppet bibliotek

För att öka tillgängligheten till biblioteken satsar Kristianstads kommun på meröppna bibliotek. Det betyder att du har tillgång till några av våra bibliotek även när det inte är bemannat. Det innebär att du har fler möjligheter att hitta tider som passar dig.

Under meröppet kan biblioteket användas som vanligt förutsatt att du klarar dina ärenden helt själv.

För att få tillgång till meröppet behöver du fylla i en blankett och registreras som meröppetanvändare, detta gör du under våra bemannade öppettider på biblioteket. Du får vara meröppetanvändare på flera bibliotek, du behöver då fylla i och lämna in blankett på alla bibliotek du önskar vara meröppetanvändare på.

I dagsläget erbjuder vi meröppet i Arkelstorp, Degeberga och Tollarp.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 15 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?