Friluftsområden

Här hittar du information om naturreservat och friluftsområden i Kristianstads kommun. Tänk på att visa hänsyn till skog och natur när du är ute och att följa allemansrätten så att så många som möjligt ska kunna uppleva naturen, nu och i framtiden.

I Kristianstads kommun finns det 58 naturreservat, många av dessa välkomnar friluftsliv men alla tål det inte lika bra. De naturreservat du läser om här är sådana som tål friluftsliv och som har anläggningar såsom toaletter, markerade stigar och parkeringsplatser. I naturreservaten gäller inte allemansrätten fullt ut utan det finns en del regler (så kallade föreskrifter) som handlar om att skydda naturen på plats. Dessa regler kan exempelvis handla om begränsningar såsom att man inte får tälta, rida eller göra upp eld. Olika reservat kan ha olika regler. Reglerna står uppsatta på skyltar i reservaten och det går också att läsa dem på Länsstyrelsen hemsida via länken nedan.

Gör det! Kolla vad som gäller i det naturreservat som du ska besöka, så är vi rädda om naturen tillsammans.

Gemensamt för både naturreservat och friluftsområden är att det finns en eller flera markägare som är rädda om sin mark. Det är viktig att vi hjälps åt att lämna naturen såsom den var när vi kom.

Se alla friluftsområden på en karta

Sök i rutan längst upp eller i olika lager längst ner till höger. Här visas lagret "friluftsområden".

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?