Ansök om att delta i samrådsgrupp för klimatet

Möbellagret på Estrids väg 1.

Är du med i en ideell organisation eller förening som vill göra en insats för klimatet? Då kan ni ansöka om att delta i Kristianstads kommuns samrådsgrupp.

Kristianstads kommuns samrådsgrupp för klimatet har funnits sedan 2020. Nu bjuder vi in nya intresserade ideella organisationer och föreningar att delta.

Sista ansökningsdag

Din ideella organisation eller förening kan ansöka fram till och med den 19 maj.

Hur fungerar samrådsgruppen?

Samrådsgrupp för klimatet består idag av ett tiotal föreningar. Från Kristianstads kommun deltar politiker (ordförande och vice ordförande) samt tjänstepersoner med ansvarsområden inom klimat och miljö.

Vilka söker vi?

Vi vill ha en bred samrådsgrupp och din organisation eller förening behöver inte vara inriktad på just klimat eller miljö för att ansöka. Det viktigaste är att ni har intresse för klimatfrågan och vill bidra till minskade utsläpp i Kristianstads kommun.

Vi välkomnar särskilt ansökningar från ungdomsföreningar och kulturella föreningar.

Krav för att delta

För att delta i samrådsgrupp för klimatet måste du representera en organisation eller förening som har ett organisationsnummer.

Det finns två alternativ för att möjliggöra deltagande om din organisation eller förening saknar organisationsnummer:

  • Att ni bildar en lokal förening i Kristianstad för att kunna komma med som ordinarie medlem i samrådsgruppen.
  • Att ni deltar i samrådsgruppen via en annan organisation, då varje antagen organisation tilldelas två ordinarie platser i gruppen.

Samrådsgruppen sammanträder fyra gånger per år. Varje antagen organisation tilldelas två ordinarie platser i gruppen.

Alla organisationer förväntas delta aktivt på möten, bidra med omvärldsbevakning och medverka till ett framåtskridande klimatarbete i samhället.

Ansök här

Ansökan är stängd. Sista ansökningsdag var den 19 maj.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 16.30
Hjälpte informationen på sidan dig?