Till startsidan

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neither the City of Kristianstad nor any entity within the city´s administration can be held liable for the correctness of the translation.

Våra brandstationer

För din trygghet och säkerhet har Räddningstjänsten i Kristianstads kommun brandmän och befäl i beredskap dygnet runt. Personalen är fördelad på stationerna i Kristianstad, Åhus, Arkelstorp, Tollarp och Degeberga. Stationen i Kristianstad är alltid bemannad, medan de andra är deltidsstationer.

Stationen i Kristianstad

På stationen i Kristianstad är vi i beredskap dygnet runt alla dagar om året. På 90 sekunder ska vi sitta i bilarna och vara på väg. Vi som alltid är i beredskap är en brandingenjör, en brandmästare, en brandförman och sex brandmän.

I Kristianstad är vi utrustade med insatsledningsfordon, släckbilar, höjdenheter, containerfordon och båt – allt för att kunna hantera alla de olika arbetsuppgifter vi kan råka ut för.

Våra deltidsstationer

På våra deltidsstationer arbetar räddningstjänstpersonal i beredskap. De har inte brandmansyrket som huvudsysselsättning utan arbetar inom andra yrken. Det är viktigt att vår räddningstjänstpersonal i beredskap bor och arbetar nära deltidsstationen. På fem minuter ska vi nämligen sitta i våra bilar och vara på väg!

Stationen i Arkelstorp

På vår deltidsstation i Arkelstorp är vi en brandförman och fyra brandmän i beredskap. Vi är utrustade med bland annat släckbil, tankbil, båt och belysningssläp.

Stationen i Tollarp

I Tollarp är vi utrustade med bland annat släckbil, tankbil och sjukvårdssläp. Vi är en brandförman och fyra brandmän i beredskap.

Stationen i Åhus

På vår station i Åhus är vi en brandförman och fem brandmän i beredskap. Vi är utrustade med bland annat släckbil, tankbil, ATV-terrängfordon och båt.

Stationen i Degeberga

På vår deltidsstation i Degeberga är vi utrustade med bland annat släckbil, tankbil och vattencontainer. Här har vi en brandförman och fyra brandmän i beredskap.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.