Låna flytväst

Du kan låna flytväst både hos Räddningstjänsten i Kristianstad och Fritidsbanken. Varje år drunknar omkring 100 personer i Sverige. Många olyckor kan undvikas om alla lär sig simma och använder flytväst vid aktiviteter på och vid vatten.

Drunkningsolyckor i samband med fritidsbåtar är den vanligaste olyckan och om människor valde att använda flytväst skulle många olyckor kunna undvikas.

Låna flytväst hos Fritidsbanken

Fritidsbanken har flytvästar till utlåning. Kontakta Fritidsbanken för att få veta mer om vilka typer som finns tillgängliga, när du kan hämta och lånevillkor. Se länken nedan.

Låna flytvästen hos Räddningstjänsten

Du kan låna flytvästen max en vecka åt gången och du kan inte boka den i förväg. Du hämtar och lämnar den på brandstationen i Kristianstad och måste kunna visa legitimation när du hämtar ut flytvästen.

Tider för lån och återlämning av flytvästar

Dag

Tidpunkt

Måndag till fredag

09.30-12.00, 13.00-15.30, 18.00-20.00

Lördag och söndag

13.30-15.30

Förvaltningens reception är inte alltid bemannad för assistans vid besök på Arenavägen 1.

Utanför entrén finns en porttelefon där kontakt kan fås med kommunens Trygghetscentral för vidare hjälp. Porttelefonen är bemannad dygnet runt, året runt.

Samarbete med Svenska Livräddningssällskapet

Utlåningen av flytvästar via Räddningstjänsen är ett samarbete med Svenska Livräddningssällskapet. De har tagit initiativ till att kommuner ska ha flytvästdepåer att låna ut. Avsikten med depåerna är att skapa möjligheter för allmänheten att gratis eller till en liten kostnad få använda en riktig räddningsväst under kortare tid för att därefter kunna köpa egen väst.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?