Trygghetscentralen

Trygghetscentralen Skåne Nordost är bemannade dygnet runt, året runt. Vi hanterar larm och felanmälan för kommunerna i nordöstra Skåne. Trygghetscentralen tar bland annat emot akuta samtal via SOS-Alarm och larmar ut räddningstjänstens styrkor.

Trygghetscentralen hanterar bland annat:

  • kamerabevakning
  • sociala jouren
  • personlarm
  • trygghetslarm
  • kommunal felanmälan
  • utlarmning av räddningsresurser.

Gemensamt för kommunerna i nordöstra Skåne

Trygghetscentralen Skåne Nordost, ett gemensamt bolag för de sex kommunerna Bromölla, Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Osby och Östra Göinge. Bolaget bildades den 1 januari 2023. Tidigare hette verksamheten Larmcentralen och tillhörde organisatoriskt Räddningstjänsten Kristianstad.

Synpunkter

Är du kund hos oss och har ditt larm kopplats till oss? Eller har du kommit i kontakt med oss när kommunens medborgarcenter har stängt?
Du får gärna hjälpa oss att bli bättre genom att berätta vad du tycker om oss.

Certifieringar

Trygghetscentralen är dimensionerad för att följa de regler som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har satt upp. Trygghetscentralen är certifierad enligt ISO 9001. Det innebär att vi uppfyller de krav som ställs på till exempel ledarskap, kundfokus, processinriktning och förbättring.

Vi är också en certifierad larmcentral enligt SSF, Stöldskyddsförenings krav på larmcentraler. Certifieringen heter SSF 136:5 och rör bland annat fysisk säkerhet, teknik och rutiner. 

Larmcentralens certifierinar enligt SBSC

Kontakt

Räddningstjänsten

Besöksadress: Arenavägen 1, 291 54 Kristianstad

Hjälpte informationen på sidan dig?