Våra brandstationer

För din trygghet och säkerhet har Räddningstjänsten i Kristianstads kommun brandmän och befäl i beredskap dygnet runt. Personalen är fördelad på stationerna i Kristianstad, Åhus, Arkelstorp, Tollarp och Degeberga. Stationen i Kristianstad är alltid bemannad. De andra är deltidsstationer.

Stationen i Kristianstad

På stationen i Kristianstad är vi i beredskap dygnet runt alla dagar om året. På 90 sekunder ska vi sitta i bilarna och vara på väg. Vi som alltid är i beredskap är en brandingenjör, en brandmästare, en brandförman och sex brandmän.

I Kristianstad är vi utrustade med insatsledningsfordon, släckbilar, höjdenheter, containerfordon och båt – allt för att kunna hantera alla de olika arbetsuppgifter vi kan råka ut för.

Våra deltidsstationer

På våra deltidsstationer arbetar räddningstjänstpersonal i beredskap. De har inte brandmansyrket som huvudsysselsättning utan arbetar inom andra yrken. Det är viktigt att vår räddningstjänstpersonal i beredskap bor och arbetar nära deltidsstationen. På fem minuter ska vi nämligen sitta i våra bilar och vara på väg!

Stationen i Arkelstorp

På vår deltidsstation i Arkelstorp är vi en brandförman och fyra brandmän i beredskap. Vi är utrustade med bland annat släckbil, tankbil, båt och belysningssläp.

Stationen i Tollarp

I Tollarp är vi utrustade med bland annat släckbil, tankbil och sjukvårdssläp. Vi är en brandförman och fyra brandmän i beredskap.

Stationen i Åhus

På vår station i Åhus är vi en brandförman och fem brandmän i beredskap. Vi är utrustade med bland annat släckbil, tankbil, ATV-terrängfordon och båt.

Stationen i Degeberga

På vår deltidsstation i Degeberga är vi utrustade med bland annat släckbil, tankbil och vattencontainer. Här har vi en brandförman och fyra brandmän i beredskap.

Kontakt

Räddningstjänsten

Besöksadress: Arenavägen 1, 291 54 Kristianstad

Hjälpte informationen på sidan dig?