Digitalisering hjälper alla

Vi driver den digitala utvecklingen för att erbjuda fler smarta tjänster för dig i vardagen. Med fler e-tjänster, uppkopplade soptunnor och snabbare internet ligger vi i framkant.

Uppkopplade soptunnor, fritt wifi och ett stor antal olika e-tjänster är några exempel på smarta, digitala tjänster som vi tagit fram de senaste åren. Digitaliseringen har stort fokus i vårt arbete och fler tjänster kommer.

–Vi ligger i framkant i den digitala utvecklingen och vår ambition är att fortsätta göra så, säger kommunens IT-chef Martin Ranstorp

Roboten Robin hjälper oss

Vår digitala kollega Robin hjälper oss med ärenden, genom att koppla samman system för att flytta information digitalt där vi tidigare använde blanketter. Han är snabb och effektiv.

– Robin hjälper oss att spara flera tusen arbetstimmar per år säger IT-chef Martin Ranstorp. Han utför tjänster till både kommuninvånare och anställda.

Uppkoppling skapar möjligheter

Vi har smarta soptunnor som är uppkopplade och skickar en signal när de är fulla. Även vissa av livbojarna längs våra vattendrag signalerar om de inte är på sin plats. Tekniken heter Internet of things (IoT).

– Även om vi är precis i början av IoT-resan kan vi se vilken stor nytta vi har av tekniken, säger Martin Ranstorp.

Fritt wifi

Även vi människor är uppkopplade och på vissa ställen erbjuder vi fritt wifi.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 17 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?