Gymnasieskolor

I Kristianstad finns både kommunala och fristående gymnasieskolor. Vi har också riksgymnasieskola med RH-anpassad utbildning och anpassad gymnasieskola. Varje gymnasieskola har en egen sida som beskriver verksamheten.

I Kristianstad finns fyra kommunala gymnasieskolor (blå markering på kartan) och flera fristående gymnasieskolor (grön markering på kartan). Vi har också ett riksgymnasium med RH-anpassad utbildning och anpassad gymnasieskola. De kommunala skolorna kompletteras med flera fristående gymnasieskolor.

Vi har något som passar alla

Våra fyra kommunala gymnasieskolor; Christian 4:s Gymnasium, Söderportgymnasiet, Wendesgymnasiet och Österänggymnasiet har varit med ett tag och är här för att stanna.

Utbudet som ges är såväl yrkesprogram som teoretiska program med en uppsjö av inriktningar. Vi har något som kan passa alla. Om du saknar behörighet kan du söka dig till ett av våra introduktionsprogram.

  Alla kommunala och fristående gymnasieskolor finns listade på den här sidan: 

Vanliga frågor

Vill du studera på universitet och högskola?

Teoretiska program finns på alla skolor utom på Wendesgymnasiet. Skolorna ligger centralt belägna med mycket goda förbindelser. Välj den skola du känner mest samhörighet med.

Vill du direkt ut i arbetslivet?

Vi har yrkesutbildningar på Christian 4:s gymnasium, Söderportgymnasiet, Wendesgymnasiet och Österänggymnasiet. De står sig mycket gott i jämförelse såväl nationellt som internationellt vilket också märks i de medaljplatser som tagits hem i såväl Yrkes SM och Yrkes VM. Mycket beroende av de goda branschkontakter som odlats genom åren. Det är också genom dessa kontakter som den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen kan öppna upp för din möjlighet till anställning direkt efter studenten.

Är du språkintresserad?

Vi erbjuder ett stort utbud av språkval. Vill du satsa på en internationell karriär kan IB-programmet på Söderportgymnasiet vara något för dig.

Är du musikintresserad?

Christian 4:s Gymnasium ger dig en musikutbildning lite utöver det vanliga. Flera av våra elever har efter studierna gjort storslagna musikaliska karriärer.

Är du idrottsintresserad?

Vi erbjuder dig möjligheten att kombinera studier på elitnivå i den nationellt godkända idrottsutbildningen NIU, eller lokal idrottsutbildning LIU.

Har du behov av RH-anpassad utbildning?

Oavsett var du bor i Sverige så kan du som har ett rörelsehinder söka till Riksgymnasiet i Kristianstad. Vi erbjuder individanpassad utbildning i en trygg miljö och en helhetslösning med skola, habilitering, boende och stöd till en aktiv fritid.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?