Stöd till barn och ungdom

Alla människor kan må dåligt någon gång i livet. Om du eller någon i din närhet mår dåligt kan du få hjälp och stöd från någon av kommunens verksamheter. Vi har duktiga medarbetare som vill hjälpa dig att må bra.

Mår du eller någon i din närhet dåligt?

Kom ihåg att det finns stöd och hjälp att få. Om du är barn eller ungdom upp till 24 år kan du vända dig till våra barn och ungdomsverksamheter. Du kan komma till oss ensam eller tillsammans med din familj.

Du är välkommen att ringa och prata med oss så hjälper vi dig så att du kommer rätt. Telefontiderna hittar du här på sidan, vi svarar inte mellan 12-13. 

Vi hjälper barn och ungdomar som har det jobbigt hemma eller i skolan, upplever mobbing eller som själva mobbar. Vi arbetar för att förebygga kriminalitet och drogmissbruk bland unga vuxna och med familjebehandling. Vi erbjuder olika utbildningar till föräldrar och ibland syns våra medarbetare, fältsekreterare, ute på stan i svarta jackor.

Våra medarbetare är utbildade socionomer och är vana att möta ungdomar och barn som har det jobbigt.

Kontakta oss kvällar och helger

På dagtid kan du ringa mottagningsteamet, Barn och unga, och telefonnumret hittar du här på sidan. Om ditt ärende inte kan vänta till nästkommande vardag kan du utanför kontorstid kontakta Sociala jouren, via Trygghets- och räddningscentralen i Skåne Nordost AB på tel. 040-6769058 .

Sociala jouren

Andra organisationer och myndigheter

Du kan också vända dig direkt till andra organisationer eller myndigheter. Vi tycker att det är viktigt att du så snabbt som möjligt får den hjälp och det stöd som du behöver och har samlat kontaktuppgifter till andra som kan vara till hjälp.

UMO.se ungdomsmottagning på nätet

Du som är ung och har frågor om sex och relationer, preventivmedel eller mobbning kan vända dig till ungdomsmottagningen som finns där du bor. Du kan vara anonym och det är kostnadsfritt. Du hittar din mottagning och mer information på ungdomsmottagningen på nätet.

UMO.se

1177 vårdguiden

Du kan ringa 1177 dygnet runt eller surfa in på vårdguidens webbplats. Där hittar du sjukvårdsinformation och kontaktuppgifter till samtliga vårdcentraler.

1177 Vårdguiden 

Polisen

Om du vill ha råd och stöd eller tillexempel upprätta en polisanmälan kan du kontakta ditt lokala poliskontor eller Polisen nationellt.

Polisen

Psykiatrisk mottagning, första linjen Kristianstad

Du som är 6 - 17 år kan få hjälp med behandling, råd och stöd vid lindrigare psykisk ohälsa.

Psykiatrisk mottagning, Första linjen Kristianstad 

Akutmottagning barn- och ungdomspsykiatri Malmö

Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till en psykiatrisk akutmottagning. Den har öppet dygnet runt.

Akutmottagning barn- och ungdomspsyk

Bris, Barnens rätt i samhället

Till Bris kan barn, unga och vuxna ringa för att få hjälp och stöd. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Barnens hjälptelefon 116 111

Kärleken är fri

För barn och unga mellan 12-25 år som behöver stöd eller hjälp och har frågor om allt kring rättigheter, våld, hedersförtryck, begränsningar och tvångsäktenskap. Vi har tystnadslöfte, du som chattar är anonym och det kostar inget att chatta med oss.

 Chatten Kärleken är fri -Fråga om hedersrelaterat förtryck - Rädda Barnen (raddabarnen.se)

Dagtid: tisdag-torsdag kl. 13.00-15.00
Kvällstid: söndag-torsdag kl. 19.00-21.00

Mail
För dig som söker stöd eller vill prata med oss: stodchatt@rb.se
För yrkesverksamma eller har frågor om verksamheten: karlekenarfri@rb.se 

Trygga Hjältar - för barns rätt till att vara barn

Trygga hjältar lyssnar om du är orolig över något i ditt liv exempel att någon i din närhet dricker för mycket, tar droger eller mår psykiskt dåligt. Trygga hjältar har bland annat en nationell chat dit du kan vända dig anonymt.

Trygga hjältar chat

BRIS för vuxna 077-150 50 50

Bris, Barnens rätt i samhället

Kvinnofridslinjen

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för den som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Anhöriga och närstående kan också ringa. De svarar dygnet runt och samtalet är gratis. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Kvinnofridslinjen

Brottsofferjouren

Stöd för dig som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till någon som blivit utsatt. Dit kan man ringa och vara anonym om man vill och få stöd och information.

Brottsofferjouren

Nationella hjälplinjen

Stöd och rådgivning för dig som är i en psykisk kris eller befinner dig i en annan svår livssituation.

Nationella hjälplinjen

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är chattjouren för alla upp till 25 år. Du som chattar är anonym och det är du som bestämmer vad du vill prata om.

Jourhavande kompis  

Meddela fel på sidan

Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

* Obligatoriskt om du vill få svar

Det du skickar till kommunen blir allmän handling.