Stöd till barn och ungdomar

Alla människor kan må dåligt någon gång i livet. Om du eller någon i din närhet mår dåligt kan du få hjälp och stöd från någon av kommunens verksamheter. Vi har duktiga medarbetare som vill hjälpa dig att må bra.

Nya telefontider från den 10 mars

Mottagning barn och ungdom har förändrade telefontider från och med den 11 mars. Våra nya telefontider är:

  • Måndag till fredag klockan 9.30-11.30
  • Måndag till torsdag klockan 13.00-15.00
  • Fredag klockan 13.00-14.00.

Du som behöver nå oss akut utanför telefontiderna ringer till kommunens Medborgarcenter under kontorstid.

Om ditt ärende inte kan vänta till nästkommande vardag kan du utanför kontorstid kontakta Sociala jouren på telefonnummer 040-676 90 58.

Mår du eller någon i din närhet dåligt?

Kom ihåg att det finns stöd och hjälp att få. Du som är barn eller ungdom vänder dig till våra barn- och ungdomsverksamheter. Du kan komma till oss ensam eller tillsammans med din familj.

Du är välkommen att ringa och prata med oss så hjälper vi dig att komma rätt. Vi svarar inte mellan klockan 12.00 - 13.00.

Du som är våldsutsatt, hotad, lever i ett förhållande med allvarliga konflikter eller som själv utövar våld kan få hjälp. För mer information vänligen se länken nedan.

Det här hjälper vi till med

Vi hjälper barn och ungdomar som har det jobbigt hemma eller i skolan, upplever mobbing eller som själva mobbar. Vi arbetar för att förebygga kriminalitet och drogmissbruk hos unga vuxna och med familjebehandling. Vi erbjuder olika utbildningar till föräldrar och ibland syns våra medarbetare, fältsekreterare, ute på stan i svarta jackor. 

Våra medarbetare är utbildade socionomer och är vana vid att möta ungdomar och barn som har det jobbigt.

På dagtid kan du ringa till mottagningsteamet barn och ungdom på telefonnummer
044-13 26 00.

Kontakta oss kvällar och helger

Om ditt ärende inte kan vänta till nästkommande vardag kan du utanför kontorstid kontakta Sociala jouren på telefonnummer 040-676 90 58.

Andra organisationer och myndigheter

Här kommer ett axplock av andra organisationer eller myndigheter som kan vara till hjälp.

Koll på soc

En sida som riktar sig till barn och unga med information om hur socialtjänsten i Sverige fungerar.

Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) för dig under 18 år

Barn- och ungdomspsykiatrin erbjuder rådgivning, utredning och behandling till barn och unga med psykisk ohälsa. Här hittar du råd och självhjälp för att må bättre och hjälpa andra. Du hittar även kontaktvägar och information om hur du kan få hjälp.

Psykiatrisk mottagning, första linjen Kristianstad

Du som är 6 - 17 år kan få hjälp med behandling, råd och stöd vid lindrigare psykisk ohälsa.

Akutmottagning barn- och ungdomspsykiatri Malmö

Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till en psykiatrisk akutmottagning. Den har öppet dygnet runt.

Polisen

Om du vill ha råd och stöd eller tillexempel upprätta en polisanmälan kan du kontakta ditt lokala poliskontor eller Polisen nationellt.

UMO.se ungdomsmottagning på nätet

Du som är ung och har frågor om sex och relationer, preventivmedel eller mobbning kan vända dig till ungdomsmottagningen som finns där du bor. Du kan vara anonym och det är kostnadsfritt. Du hittar din mottagning och mer information på ungdomsmottagningen på nätet.

1177 Vårdguiden

Du kan ringa 1177 dygnet runt eller surfa in på vårdguidens webbplats. Där hittar du sjukvårdsinformation och kontaktuppgifter till samtliga vårdcentraler. För mer information se länk nedan.

Bris, Barnens rätt i samhället

Till Bris kan barn, unga och vuxna ringa för att få hjälp och stöd. Samtalet syns inte på telefonräkningen. Barnens hjälptelefon 116 111. Bris vuxentelefon 077-150 50 50. För mer information se länk nedan.

Mind.se

Mind stödjer unga som behöver någon att prata med.

Livslinjen är en stödlinje där personer mellan 16 och 25 kan prata med en vuxen om saker i livet som känns jobbiga. Stort som smått.

Mind stödjer även föräldrar som är oroliga för sina barn.

Föräldralinjen är en stödlinje för vuxna som är oroliga för barn i sin närhet och vill ha någon att prata med. För mer information se länk nedan.

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är chattjouren för alla upp till 25 år. Du som chattar är anonym och det är du som bestämmer vad du vill prata om. För mer information se länk nedan.

Kärleken är fri

För barn och unga mellan 12-25 år som behöver stöd eller hjälp och har frågor om allt kring rättigheter, våld, hedersförtryck, begränsningar och tvångsäktenskap. Vi har tystnadslöfte, du som chattar är anonym och det kostar inget att chatta med oss. För mer information se länk nedan.

Chatten är öppen tisdag-torsdag klockan 13.00-15.00, och söndag-torsdag kl. 19.00-21.00

För dig som söker stöd eller vill prata med oss, vänligen kontakta oss via länken nedan.

För yrkesverksamma eller om ni har frågor om verksamheten vänligen kontakta oss via länken nedan.

Barn och ungdom med förälder eller familjemedlem i fängelse (BUFFF)

Barnrättsorganisationen Bufff ger stöd till barn och ungdomar som har anhöriga som är frihetsberövade. Du kan få stöd på många olika sätt, det finns även möjlighet att få stöd som är anpassad efter din egen situation. Organisationen finns i hela Skåne och har lokalföreningar i hela landet. För mer information se länk nedan.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 17.00
Hjälpte informationen på sidan dig?