Till startsidan

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neither the City of Kristianstad nor any entity within the city´s administration can be held liable for the correctness of the translation.
Elever på gymnasiet laborerar.
Elever på gymnasiet laborerar.

Gymnasieskola

Gymnasieskolan är frivillig men de allra flesta börjar i gymnasieskola efter årskurs 9. Samtliga nationella program erbjuds i Kristianstad.

I Kristianstad finns fem kommunala gymnasieskolor och de kompletteras med flera fristående gymnasieskolor. Vi har också riksgymnasieskola med RH-anpassad utbildning. Du kan läsa mer om gymnasieskolorna på deras egna webbsidor. Där finns också kontaktuppgifter.

I Kristianstad kan du som elev välja från ett stort utbud. Tillsammans erbjuder de kommunala och fristående gymnasieskolorna samtliga nationella program och de flesta nationella inriktningarna.

Fritt sök till gymnasieskolor i Skåne och västra Blekinge

Kommuner i Skåne och västra Blekinge (Sölvesborg, Ronneby, Olofström och Karlshamn) har ett så kallat samverkansavtal om fritt sök. Det innebär att du som söker till år 1 på gymnasieskolan kan välja fritt mellan nationella program i samtliga dessa kommuner. De som har högst betyg kommer in på den sökta utbildningen, oberoende av var i samverkansområdet man bor. Hemkommunen betalar för eleven.

Oavsett vilken skola i Sverige du vill söka till gör du din ansökan via Skånegys webbtjänst. Där finns också information om utbildningar, kontakter och annat som är bra att veta inför gymnasievalet.

Samverkan

Gymnasieskolorna samarbetar med Högskolan Kristianstad inom både naturvetenskap och samhällsvetenskap. I samarbetet med skolor i andra länder får gymnasieeleverna ett internationellt utbyte.

  • Meddela fel på sidan

    Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

    * Obligatoriskt om du vill få svar

    Det du skickar till kommunen blir allmän handling.