Lina Hansson är undersköterska inom hemtjänsten.

Lina Hansson arbetar sedan två år tillbaka som undersköterska på Åhus centrala hemtjänst och ser dagligen till att de äldre har det tryggt och bra i sin hemmamiljö. På fritiden är hon lika engagerad i sin familj med man och fyra barn.

Gör skillnad för någon annan

Lina Hansson arbetar inom ett ganska stort geografiskt områ­de i Åhus, Yngsjö, Furuboda och Ripa och hon är inte ensam om att ha ett högt engagemang för kunderna. Kollegorna har sam­ma inställning till sitt arbete som hon.

– Det är givande att arbeta med andra människor och jag tycker det känns att jag gör skillnad för mina kunder. Inom hemtjänsten försöker vi arbeta utifrån varje kunds unika behov.

Dagligen gör Lina Hansson ett tjugotal besök till kunder och hon beskriver uppgifter som kan dyka upp en vanlig ar­betsdag.

– Beroende på vilken hjälp kunden behöver utifrån sin ål­ders- eller rörelsenedsättning så ser arbetsdagarna olika ut. Det kan vara allt från medicine­ring och komplex omvårdnad i livets slutskede till lättare städ­hjälp.

Genom att känna till alla sina kunder väl och ha kunskapen om deras unika behov kan Lina Hansson se till att vardagen blir så enkel och trygg som möjligt för de äldre.

Jag älskar mitt jobb inom hemtjänsten. Det är högt tempo som jag gillar och en positiv anda med fantastiska kollegor.

Lina Hansson

Fantastiska livsberättelser

Tack vare hemtjänsten får människor möjlighet att bo kvar i sin trygga, vanliga hem­miljö. Arbetet handlar om att underlätta för andra och att vara en person som lyssnar. Samtal och livsberättelser, som alla berör på olika sätt, delas under många gemensamma stunder.

– Att möta alla dessa människor dagligen och få ta del av deras erfarenheter gör att jag trivs otroligt bra med mitt jobb, säger Lina Hansson.

Behov av vikarier inom hemtjänsten

Under hela året - men det tyngdpunkt under sommaren - har Lina Hansson och hennes kollegor inom kommmunens hemtjänst behov av vikarier. Som sökande bör man vara empa­tisk och flexibel med hög soci­al kompetens.

Timvikarie

Har du behov av ett extra jobb och kan hoppa in med kort varsel? Då kan du jobba som timvikarie hos oss. Läs mer via länken nedan.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 15 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?