Emily Geiser är fordonsförare på tekniska förvaltningen  i Kristianstads kommun. Foto: Bravissimo. Bilden är tagen för medarbetarporträtt i Uppslaget juni 2023Bilden är tagen för medarbetarporträtt i Uppslaget 2023 samt publicering medarbetare på kristianstad.se samt i sociala medier

Emily Geiser kan titulera sig som den första kvinnliga fordonsföraren på driftenheten i Kristianstads kommun. Hon hoppas kunna locka fler kvinnor att jobba med drift och underhållsfrågor inom kommunen.

På tekniska förvaltningen ar­betar Emily Geiser som for­donsförare och våren är en extra rolig period på jobbet. Det är då gatorna behöver ren­göras från vinterns grus och som en del av teamet på drif­tenheten kör hon i stadens ytt­re områden. Det är stora områ­den som ska sopas på kort tid. Arbetet med att sopa gatorna är inte bara viktigt för att hålla gatorna rena och säkra, utan minskar också risken för att gruset ska skada fordon och byggnader.

– Jag tycker det är en härlig period att arbeta på, det är årets höjdpunkt för alla. Folk blir glada när jag kommer med traktorn och sopar. Det innebär att våren är här när jag kom­mer körande och det känns härligt, säger Emily.

Jag gillar fri­heten att sköta mig själv och jag har aldrig haft söndagsång­est tack vare alla mina bra kol­legor.

Emily Geiser

Ingen söndagsångest

Hon gjorde entré i branschen efter en praktikperiod och det blev lyckosamt. Nu har hon va­rit på tekniska förvaltningen i fem år och är med på årets alla perioder som vårsopning, ogräsborstning, gatuunderhåll och snö- och halkbekämpning.

– Många kanske tror att det är ett ensamt arbete men jag skulle säga att det är upp till dig själv. Vill du träffa dina kol­legor i området på lunch och rast så gör du det. Jag gillar fri­heten att sköta mig själv och jag har aldrig haft söndagsång­est tack vare alla mina bra kol­legor, säger Emily.

Första kvinnliga fordonsföraren

Emily Geiser har nyligen fått en ny traktor i arbetet. Ett väl­kommet tillskott som ger hen­ne en fantastisk komfort under körning då det annars kan bli jobbigt för kroppen att sitta så länge varje dag. Det går inte att ta miste på hennes intresse för arbetet och fordon och även under vinterberedskapen ar­betar hon som chaufför. Det är också med stolthet som hon kan titulera sig som den första kvinnliga fordonsföraren på driftenheten i Kristianstads kommun.

– Även om vi är flera kvinnor nu på avdelningen så är jag den första kvinnliga fordonsföra­ren och jag hoppas jag kan locka fler till att bli det, säger hon.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 17 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?