Karriär och möjligheter

Medarbetare i Kristianstads kommun.

Vi vill vara en god arbetsgivare så att du stannar kvar och utvecklas hos oss. Kristianstads kommun arbetar med en kompetensmodell där vi visar hur medarbetarna med kompetensutveckling och kollegialt lärande kan växa och utvecklas i sitt yrke.

Som medarbetare uppmuntras du till livslångt lärande och till att utveckla din kompetens. Det finns goda möjligheter att göra karriär här. Beroende på vilken yrkesmässig drivkraft du har, kan du utvecklas utifrån den.

Vi har identifierat tre olika karriärvägar du kan gå.

Expert

Som expert fördjupar du dig i ett visst område, till exempel genom att bli förstelärare, strateg eller utvecklare.

Chef

Som chef har du ansvar för personal, ekonomi och verksamhet. Du kan vara chef över medarbetare inom många olika grupper och behöver själv inte ha arbetat inom det yrke som medarbetarna har.

Utvidgad karriär

En utvidgande karriär innebär att byta yrke. Där är din kärnkompetens utgångspunkten för bytet och du kompetensutvecklas internt eller externt för att gå vidare till nästa tjänst. Exempel på detta kan vara när en socialsekreterare blir kurator på en skola, barnskötare blir elevassistent eller när en fordonsförare blir bussförare.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 26 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?

Sidans innehåll