Jobba som legitimerad lärare

Vi söker ständigt legitimerade lärare då Kristianstads kommun växer och även antalet elever.

Om du är legitimerad lärare och vill jobba i Kristianstads kommun tveka inte att höra av dig till oss. Vi är ständigt på jakt efter legitimerade lärare inom förskola, fritidshem, grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning.

Vi står för utveckling, stöd och kvalitet

I Kristianstads kommun värnar vi om kvaliteten i våra förskolor och skolor. Därför satsar vi på IT och digital utveckling samt fokusskolor med delat ledarskap. Fokusskolorna har bland annat utökad bemanning och riktad kompetensutveckling i syfte att öka måluppfyllelse och likvärdighet. Vår utvecklingsavdelning driver dessa projekt och är en stödfunktion för alla som arbetar i våra kommunala förskolor och skolor.

En annan stödfunktion är vår centrala elevhälsa som stöttar barn, elever och personal för bättre möjlighet att nå framgång i undervisningen.

Som lärare hos oss får du koncentrera dig på det som du är bäst på – att undervisa!

Vi söker dig som lämnat världens viktigaste jobb

Det är inte bara Kristianstads kommun som söker lärare, i hela Sverige finns ett stort behov. Men det finns 38 000 legitimerade lärare som inte undervisar i dagsläget. Om du är en av dessa kan det vara bra att känna till att det har hänt mycket de senaste åren. Lönerna har ökat, sjuktal och personalomsättning har minskat, karriärtjänster har inrättas och hög andel har lärarlegitimation.

Kombimodellen - studera till lärare med lön

Vi erbjuder också möjligheten att studera till lärare med lön via kombimodellen. Då arbetar du i någon av våra verksamheter samtidigt som du studerar. Läs mer via länken nedan.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 17 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?