Student

Alla skolor har olika tider för avslutningen och många åker traditionsenlig kortege genom Kristianstad. Du som ska uppvakta en student, tänk på att det är mycket trafik och rörelse i centrum. Använd gärna någon av de avgiftsfria p-platserna.

Utspringstider

Elevernas avslutning sker på olika tider på de olika skolorna. 

Kortegevägen

Kortegeväg
Kortegevägen för studenterna.

Efter utsparken åker många elever traditionsenligt i kortege genom centrala Kristianstad. Av kartan framgår den väg kortegen går fram.

Här hittar du körvägen och avgiftsfria parkeringar på zoombar karta.

Naturligtvis kommer studentbilarna att synas på många ställen i staden då de tar sig fram från de olika skolorna och sedan till elevernas hem.

 

Parkeringar

På studentdagen är det mycket trafik i stadskärnan. Du som tar dig till centrum med bil kan använda någon av de avgiftsfria parkeringarna strax utanför stadskärnan, så undviker du den tyngsta trafiken:

 • Yllan/Arenan, 600 platser
 • Naturum, 314 platser
 • Långebro, 90 platser
 • Lokstallarna (norr om Kristianstad C), 208 platser

Avgiftsfria parkeringar och kortegevägen på zoombar karta.

Festligheterna

Studenternas festligheter börjar redan veckan innan studentdagen.

Vuxna på stan

Skolavslutningen är tyvärr även ett tillfälle då många ungdomar dricker alkohol för första gången. I Tivoliparken samlas många ungdomar under avslutningsdagen. Vuxna från skolorna, fritidsgårdarna och socialtjänsten nattvandrar för att göra det så tryggt som möjligt för ungdomarna och du som förälder uppmanas att själv röra dig på stan under avslutningskvällen.

 • Meddela fel på sidan

  Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här.

  * Obligatoriskt om du vill få svar

  Det du skickar till kommunen blir allmän handling.