Varje vår deltar Kristianstads kommun i Skräpplockardagarna. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, byalag, föreningar, företag och privatpersoner skräp. Både för att göra sin närmiljö lite finare, men också för att visa att nedskräpning inte är okej.

Skräpplockardagarna 2023

Anmälan till Skräpplockardagarna 2023 öppnar den 1 mars på Håll Sverige Rents webbplats. Anmäl din skolklass, förening, byalag eller ditt företag och gör en insats för närmiljön i Kristianstad. Du hittar anmälan på Håll Sverige Rents webbplats, via länken nedan. Mer information hittar du på deras anmälningssida

Inlämning och sortering

Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och lämna dem på någon av kommunens återvinningsstationer runt om i orterna. Se länken nedan för hjälp att hitta återvinningsstation. Brännbart och annat skräp som inte ska lämnas på återvinningsstation kan lämnas på någon av kommunens återvinningscentraler. Se länk nedan.

Var med i kampen mot skräpet

Skräpplockardagarna är ett bra tillfälle att kombinera en god gärning med exempelvis en personalaktivitet, eller tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel. Var med i kampen mot skräpet du också!

Företag som deltagit i "Skräpplockardagarna"

Namn

Antal personer

Liter uppsamlat skräp

Plats

År

The Absolut Company

210

9,000

Stranden, Åhus

2017

Trollo Linear

110

3,000

Industriområdet Öllsjö/Vä

2017

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 17.00
Hjälpte informationen på sidan dig?