Visst låter det coolt att kunna säga att du har drivit företag under sommarlovet? För dig som är född 2007, 2008 eller 2009 finns nu möjlighet att prova på att starta och driva ett eget företag under sommarlovet.

Kristianstads kommun genomför även 2024 projektet Sommarföretag, där vi tillsammans med kommunerna Hässleholm, Hörby, Osby och Östra Göinge, erbjuder ungdomar i sjuan, åttan och nian de bästa förutsättningarna för att prova på hur det är att vara egenföretagare.

Varför ska jag söka?

Du får världens bästa möjlighet att prova på att vara egen företagare med en utbildningsvecka i företagande, tillgång till handledare, ett startkapital och busskort för att kunna förflytta dig till aktiviteter. Du träffar nya vänner och får lära dig många nya roliga och nyttiga saker.

Under utbildningsdagarna får du lära dig hur det är att driva företag, lära känna övriga deltagare och jobba kreativt för att få fram bra idéer. Efter utbildningsdagarna driver du eget företag under sommarlovet!

Hur går det till?

Kanske har du haft lite olika projekt under dina sommarlov? Som att vara hundvakt när grannen åker på semester eller hjälpa andra med gräsklippning. Du kanske har sålt nybakade frallor i sommarstugeområdet eller glass på stranden, erbjudit cykelservice eller barnpassning.

Då är du redan en affärsidé på spåret och vi ger dig chansen att göra något mer av dina projekt som kan ge en fin lön under sommarlovet. Dessutom kommer du få lära dig en massa om att driva eget företag.

Hur tiden när du ska driva ditt företag används bestämmer du själv. Du kan sprida ut den under hela lovet, jobba intensivt under några dagar eller veckor. Det är du som är chefen!

Hur och när ansöker jag?

Vi återkommer med information när ansökan öppnar för 2024.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?