Start av företag

När du ska starta ett företag behöver du ta reda på fakta om marknaden och konkurrensen. Du behöver också veta vilka lagar och regler som styr din verksamhet och vilka tillstånd du behöver. Vi har ett nätverk av organisationer och samarbetspartners som kan hjälpa dig.

Företagslots

Våra företagslotsar hjälper dig att hitta rätt kontaktvägar inom kommunen. Vi hittar den information och de tillstånd du behöver. Vi hjälper dig att samordna olika kommunala tillstånd. Vi ordnar möte där du träffar de olika tillståndshandläggarna samtidigt.

Sommarföretag

Kristianstads kommun genomför även 2024 projektet Sommarföretag, där vi tillsammans med kommunerna Hässleholm, Hörby, Osby och Östra Göinge, erbjuder ungdomar i sjuan, åttan och nian de bästa förutsättningarna för att prova på hur det är att vara egenföretagare.

Ung Företagsamhet

Vi stödjer Ung företagsamhet i Skåne. Vi samordnar det fina UF-arbetet som sker lokalt i våra gymnasieskolor. I detta arbete samarbetar vi med Sparbanken Skåne, C4-shopping, Kristianstad City och Platsorganisation Åhus. Under ett läsår startar, driver och avvecklar den studerande ett UF-företag med stöd från lärare och rådgivare från näringslivet. Följ länkarna till det lokala arbetet respektive det regionala arbetet med Ung Företagsamhet.

Organisationer som ger stöd till dig som vill starta ett företag

Almi Företagspartner i Skåne

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

NyföretagarCentrum

Ger dig kostnadsfri och rådgivning vid företagsstarten.

Skatteverket

Erbjuder informationsträffar och webbseminarie kring att starta företag.

Verksamt

Erbjuder tjänster och information för dig som vill starta ett företag. Verksamt har en bra tillståndsguide där du hittar de tillstånd som just din verksamhet behöver.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 20 maj kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?