Tillväxtträffar för näringslivet

Vi genomför tillväxtträffar för företagare, egna eller i samverkan med andra aktörer. Nedan finner du en lista på kommande träffar, men också information om de träffar som vi har genomfört.

Kommande träffar

Nätverksträff EM Karting den 1 augusti

Evenemangsfunktionen Kristianstads kommun vill gärna träffa dig och visa upp Skandinaviens bästa kartingbana!

Samling entrén Kristianstad karting klubb i Norra Åsum

14.00 Välkomna!

 • 7 EM och 3 VM - Så blev Kristianstad Karting mästare på mästerskap. EM 2024 - 200 deltagare från 45 nationer.
  Magnus Hedman, Kristianstad Karting
  https://www.fiakarting.com/event/2024-kristianstad/guide Länk till annan webbplats.

 • Sverige som arrangör av motorevenemang
  Bengt Söderberg, Svenska bilsportförbundet

 • Hur är banan att köra under EM?
  Deltagande förare på EM

 • Torsjö Live - 10 år! Erfarenheter, succéer och utmaningar
  Mats Gunnarsson, Festivalgeneral

 • Framtida evenemang i Kristianstad och Norra Åsum som evenemangsområde
  Pehr Palm, Kristianstads kommun

15.00 Fika och guidning på området med besök i depåer

16.00 Avslut

Save the date - Tillväxtträff om nya webbdirektivet den 17 oktober

I samarbete med Consid genomförs en tillväxtträff den 17 oktober kl 7:30 - 9:30 angående det nya webbdirektivet. Några av de tjänster som omfattas av direktivet är:

 • e-handelstjänster
 • digital kommunikation, exempelvis e-post
 • tjänster som rör ljud och bild, exempelvis TV, datorspel, film, musik och video
 • banktjänster
 • e-böcker

Agenda kommer!

Mer information: Den 28 juni 2025 träder en ny lag om tillgänglighet i kraft i Sverige. Lagen är baserad på EU:s tillgänglighetsdirektiv och innebär att företag behöver se till att webbplatser, tjänster och produkter är tillgängliga och användbara för alla kunder. Syftet med den nya lagen, som heter Lag om vissa produkters och tjänsters tillgänglighet, är att skapa ett mer inkluderande samhälle. Detta genom att ge alla människor bättre förutsättningar att använda sig av digitala tjänster och produkter, oavsett funktionsförmåga.

Anmälningslänk kommer!

Save the date - Julfrukost den 11 december

Företagare i Kristianstads kommun välkomnas till årets julfrukost den 11 december klockan 7:30 i Rådhuset Kristianstad, våning 6. Vi tittar tillbaka på året som gått och smygstartar julfirandet. Under glöggminglet skrivs nya lokala klimatkontrakt under.

Anmälningslänk kommer!

Genomförda träffar

Genomförda träffar 2024

28 maj - Tillväxtträff för näringslivet

Den 28 maj klockan 8:30-10:15 bjöd vi in till en tillväxtträff tillsammans med Sparbanken Skåne och Krinova Science Park angående konjunkturrapporten från november 2023. Träffen skedde på Krinova Science Park. Rapporten presenterades av Helen Göransson, Sparbanken Skåne. Kajsa Hedberg, C4 Energi, informerade om elförsörjningen. Träffen avslutades med en paneldiskussion.

8 mars - Nätverksdag Music Days Evenemang i Kristianstads kommun

Plats: Biljardkompaniet, Gamla Yllefabriken, Videllsgatan 6, Kristianstad
Adrian Underdal, Kulturföreningen Äntligen och Malin Östh, Music Days välkomnade till en ny evenemangsarena i Kristianstad. Pehr Palm presenterar den nya rapporten "Evenemang i siffror". Måns Katsler gör en spaning om hur Sverige kan bli världens bästa livemusik-land
och hur vi kommer dit. Sedan presenterades tre evenemang som sker 2024: EM Karting, Margeretehof Special och OS Kval för ridning.

16 februari - Besöksnäringsträff för företagare i nordöstra Skåne

Skåne Nordost bjöd in till en besöksnäringsträff på Quality Hotel Grand i Kristianstad. Vi fick höra besöksmålschef Helene Grafman, Kiviks Musteri, berätta om hur historien kan användas som språngbräda för utveckling och för att hantera en förändrad omvärld. Jessica Augustsson och Sandra Sandell på Quality Hotel Grand berättade om hotellet och deras arbete med bemötande med personalen som verktyg. Anette Lundin, Visit Sweden, föreläste om den danska målgruppen, marknaden, intressen, drivkrafter och var man kan nå dem. Med på träffen fanns också energi- och klimatrådgivare Moa Gerklev för att besvara frågor om energieffektivisering och förnybar energi.

31 januari - Hur går det för byggsektorn i Kristianstad?

Byggföretagen bjöd i samverkan med Kristianstads kommun in till ett frukostmöte den 31 januari 07:45-10:00 på Naturum Vattenriket. Anders Fredriksson, Byggföretagen och Tommy Danielsson, Kristianstads kommun informerade om hur det går för byggsektorn i Kristianstads kommun. Johnny Rönnfjord, Svenskt Näringsliv berettade angående deras arbete kopplat till upphandling. Caroline Stordalen och catarina Svensson, Kristianstads kommun, bjöd in deltagarna till en dialog om upphandling.

Genomförda träffar 2023

14 december - glöggmingel

Företagare i Kristianstads kommun välkomnades till årets glöggmingel den 14 december klockan 7:30 i Rådhuset Kristianstad, våning 6. Vi tittade tillbaka på året som gått och smygstartar julfirandet. Under glöggminglet skrevs nya lokala klimatkontrakt under.

23 november - Hur ser framtiden ut för byggindustrin?

I samarbete med Kristianstad Kommun bjöd Byggföretagen Östra Skåne & Blekinge in till ett frukostmöte den 23 november klockan 7:45 -10:00 på Naturum Vattenriket. Deltagarna fick information av Camilla Palm och Tina Gunnarsson angående kommunens satsningar på näringslivsklimat, trygghet, infrastruktur, översiktsplanering och aktiviteter på grund av stormen Babet. Anders Fredriksson, Byggföretagen, berättade om nedgången på bostadsmarknaden, om behovet av bättre infrastruktur, om ränteoro och lågkonjunkturen. Anders gav förslag på hur vi kan agera tillsammans. Hannes Olbers och Caroline Stordalen genomförde en dialog med deltagarna angående upphandlingsprocessen. Tack för ert stora engagemang under träffen!

14 november - Hur överlever bilbranschen i stark förändring?

I samarbete med Kristianstad Kommun bjöd Marknadsföreningen in till frukostevent hos Bilmånsson. Vi fick intressant information av Björn Petterson, VD Bilmånsson och Marcus Hjalmarsson, Key Account Volvo Cars, om vikten av att anpassa sig till nya trender på bilmarknaden. Tina Gunnarsson, kommunens näringslivschef, berättade om kommunens arbete angående företagsklimat och etableringsfrågor.

24 oktober 2023 - Hållbara och säkra evenemang

Nätverksträff Evenemang - hållbara och säkra evenemang. Träffen modererades av Pehr Palm, planeringsstrateg, Kristianstads kommun. Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB), Pantamera och Greentime var några av talarna under träffen. Vår evenemangsfunktion kan hjälpa dig som vill arrangera evenemang i Kristianstad. www.kristianstad.se/evenemang Länk till annan webbplats.

6 oktober 2023 - En möjlighet för affärer!

Företag, föreningar och organisationer träffades den 6 oktober för att diskutera nästa steg i verksamheternas hållbarhetsarbete. Workshopen leddes av Karin Lintrup, hållbarhetskonsult, och byggde på LEGO® SERIOUS PLAY®-metoden.

3 oktober 2023 - frukostmöte med Installatörsföretagen

Inspirerande information från Kajsa Hedberg, vd C4 Energi, om framtidens energisystem i Kristianstad. En satsning som de gärna gör i samverkan med lokala företag. Torbjörn Johansson, Installatörsföretagen, berättade om medlemsorganisationen och dess verksamhet. Sissi sturesson, näringslivsutvecklare på Kristianstads kommun, informerade om kommunens fokusområden. Ett 20-tal deltagare från företag, föreningslivet och Kristianstads kommun deltog på frukostmötet som arrangerat av Installatörsföretagen i samarbete med C4 Energi och Kristianstads kommun. Tack C4 Energi för värdskapet!

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 16.30
Hjälpte informationen på sidan dig?