Vi tycker det är viktigt att möta dig som företagare. Inte minst för att få höra om vilka förväntningar det finns på oss som kommun. Hur vi kan stödja ert företags utveckling. Företagsbesöken ökar även vår kunskap och förståelse för era villkor och förutsättningar.

Vill du ha besök av oss?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och bokar ett besök!
Företagsbesök 2024

Anna's Balans & Utveckling - 5 juli

Relationen till dig själv, sätter tonen för alla andra relationer du har. Företagsbesök hos Anna's Balans & Utveckling. Anna Lyrot tar emot på Krinova Science Park där hon nyligen etablerade sitt nystartade företag. Som certifierad coach utmanar, motiverar och stöttar Anna inom tre inriktningar: coachning i föräldraskap, av ledare inför dagliga utmaningar respektive personlig utveckling för att upptäcka styrkor, övervinna hinder och nå full potential. Anna är socialpedagog och har över 9 års erfarenhet inom behandling och stöd för familjer som vill kunna hantera livets utmaningar. Anna har också föreläst för 8:e klassare på Fjälkinge skola inom sex och samlevnad något hon vill fortsätta med för att involvera fler elever, föräldrar och föreningar. Vi säger grattis till Anna för att hon följer sin dröm om att driva eget företag och vi önskar henne all lycka till!

Gila Control System AB - 17 juni

Företagsbesök hos en pigg 40-åring! Gila Control System AB är en komplett leverantör inom fastighetsautomation. De utvecklar och levererar styr- och övervakningsanläggningar för industrier, processer och fastigheter. De kan erbjuda helhetslösningar eftersom de har egen kompentens inom projektering, konstruktion, programmering och driftsättning. Deras mål är att ge kunden bästa tänkbara inomhusmiljö kombinerat med sänkta energikostnader. De har över 8 000 referensobjekt! Gila startade som ett familjeföretag 1984 och har sedan dess haft en stadig tillväxt. Idag är de verksamma i sydöstra Sverige, har kontor på fyra orter: Kristianstad, Karlskrona, Rockneby och Västervik samt har 32 anställda. De samverkan bl.a. med NTI-gymnasiet i Kristianstad och har precis anställt en nyutexaminerad elev från skolan. Tack Martin och Christoffer för ett trevligt besök med många intressanta frågeställningar. Vi ser fram emot att följa er fortsatta tillväxtresa.

Skogslidens Gårdsbutik - 12 juni

Vid foten av natursköna Linderödsåsen och strax utanför Tollarp hittade vi till Skogslidens Gårdsbutik. Hannah Mellblom tar emot och visar oss omkring i den lada som nu innehåller ett café och en gårdsbutik. Utanför kan besökare plocka jordgubbar och snittblommor. På hösten säljs det många pumpor och tulpanlökar. Skogslidens kommer snart att bli Sveriges största direktförsäljare av pumpor till privata kunder! I gårdsbutiken syns Hannahs samverkan med många lokala konstnärer och matproducenter. Gårdsbutiken startade för fem år sedan och caféet är inne på sitt andra år. För att skapa cafét har både delar från gamla tak och gamla golv används vilket skapar en rustik atmosfär. Verksamheten erbjuder 12 ungdomar sommarjobb! Hannah har många idéer på hur hon vill fortsätta att utveckla sin verksamhet och vi ser fram emot att följa henne på denna resa. Tack Hannah för ett trevlig besök!

Kristianstads Golfklubb & Destination - 3 juni

Besök hos Kristianstads Golfklubb & Destination, som har öppnat upp sitt nya klubbhus och Restaurant Pine. Fantastisk miljö och Carl-Henrik Dahlqvist berättar om resan fram till idag! Med på mötet var även Resona Utveckling AB och Sam Giertz som visade upp sina exploateringsplaner för Åhus! Fin start på dagen!

Svabo AB - 28 maj

90% av alla inköp sker från lokala leverantörer. Företagsbesök hos Svabo AB som bland annat har över 40 års erfarenhet från att tillverka specialanpassade djurtransporter. Ulrica Larsson tar emot och berättar att Svabo utvecklar, konstruerar och bygger karosser med högt ställda krav på kvalité, funktion och livslängd. De är landets ledande leverantör när det gäller kundanpassade specialkarosser för spårgående fordon och lastbilar, manskapshytter, verkstadsskåp, flak, liftar etc. Deras största kunder är åkerier samt bil- och lastbilsåterförsäljare både i Sverige och internationellt, men även energiföretag, kommuner och privata företag. På företaget finns det 13 anställda som ser till att kundernas önskemål uppfylls. Tack för ett trevligt besök!

Bäckaskog - 21 maj

Företagsbesök på Bäckaskog slott! Vi träffar Anna och Per som drivit verksamheten sedan 2010. Slottet ligger mellan 2 sjöar och var från början ett kloster när det byggdes på 1200-talet. Idag finns moderna hotellrum, restaurang, festvåning och konferenslokaler i den historiska miljön. Här har kungligheter huserat genom åren och Stjärnorna på slottet har spelat in hela 5 säsonger på Bäckaskog slott. Vi pratar om framtiden, kompetensförsörjning och vilka fantastiska lokala matproducenter det finns i bygden. Tack för ett mycket givande besök!

Scarp Media - 3 maj

Scarp Media är en mediebyrå med säte i Kristianstad. De hjälper företag och varumärken att sticka ut i vimlet av all kommunikation. Genom att med stort driv och engagemang aktivt utveckla sociala plattformar samt utmana sina kunder är några av deras stora styrkor. Att de sedan hunnit att bygga upp ett varumärke som sticker ut kan man förstå när man sitter ner med de båda, då de verkligen sprudlar av energi, och gärna berättar om sina framtidsplaner, men det är alltid fullt fokus på att den kunden som de har framför sig skall få ett så bra resultat som möjligt utifrån den film eller mediekampanj som de har hjälpt till att skapa. De har också skapat en utbildning för att hjälpa varumärken och företag att bli bättre på sin kommunikation, och det skapar i sin tur nya kundresor. Trots deras ungdom kan vi intyga att det är två riktigt scarpa tjejer med framtiden för sig. Stort tack för besöket, och det ska bli spännande att följa er fortsatta resa.

Nami Lift - 3 maj

We lift you up! Varje hiss måttbeställs och är unik eftersom de anpassas efter den plats där den ska användas. Företagsbesök hos Nami Lift AB i Tollarp som sedan 1980 utvecklar och tillverkar plattformshissar för inom- och utomhusbruk. Innan dess tillverkade företaget jordbruksredskap. Hissarna är utvecklade efter höga kvalitetskrav med säkra konstruktioner samt installeras enkelt tack vare en avancerad förmontering. Vi blir mottagna av Christoffer Nordholm, VD och Victor Jönsson, konstruktör. Företaget har idag 20 anställda. Deras hissar finns förutom i Sverige även i västra Europa som t.ex. Frankrike, Nederländerna, Storbritannien och Tyskland. Deras hissar lyfter både personer och gods. Hissarna används till exempel i offentlig miljöer, industrier, restauranger och affärslokaler. Idag produceras hissar med skruv- och remdrift, men företaget är på väg att utveckla en egen korghiss. Tack Christoffer och Victor för ett trevligt besök! Vi lärde oss mycket nytt om er bransch!

Charlottsborgs camping och vandrarhem - 30 april

Företagsbesök på nyöppnade Charlottsborgs camping och vandrarhem. Vi träffar Magnus som numera äger och driver boendet tillsammans med kompanjonen Jörgen, men det är Magnus som är på plats 24-timmar om dygnet och försöker göra iordning inför öppning och högsäsongen.
- Jag och Jörgen har drömt om att öppna den här sortens verksamhet, men det är mycket slit och många olika saker som ska på plats säger Magnus.
Campingen och vandrarhemmet har nu öppnat och det har redan börjat strömma till gäster, både de som bott där tidigare och helt nya som bara är på genomresa. Framför allt vill Magnus att gästerna ska känna sig välkomna och trygga när de bor på campingen eller i vandrarhemmet. Att det är fräscha rum med bra sängar samt en härlig lummig park de kan vistas i är såklart extra plus. I nuläget kan man boka via telefon och mejl, men Magnus håller på att lägga upp ett digitalt bokningsprogram på hemsidan så det ska finns fler sätt att boka på. Vi tackar Magnus för pratstunden och önskar honom och Jörgen stort lycka till framöver!

Trollebygdens byaskolor - 22 april

Byskolan är navet för utvecklingen i samhället! Samtidigt har skolan ett starkt stöd från samhället. Företagsbesök hos Trollebygdens Byaskolors ek förening som driver förskola, skola och fritids. Åsa Boström och Inger Pihl möter upp och berättar att föreningen startade 1992 med sex anställda på Nymö förskola. När kommunen valde att lägga ner skolan i Trolle-Ljungby var det självklart för föreningen att starta upp skolan igen. Sedan dess har verksamheten växt till 38 anställda. Inte många företag som växer i den takten! I dag är skolan en F6-skola med barnen och eleverna i centrum. Här finns en familjär stämning med mindre barngrupper, gott om lekutrymmen och närhet till en underbar natur. Samverkan sker lokalt. Lunchen till barnen och eleverna kommer från Restaurang Kvarnen i Kristianstad. Engagemanget för byskolan är starkt och många ideella insatser sker årligen. Efter skolans start har en ökad inflyttning till området skett. Tack Åsa och Inger för ett trevligt möte och för allt ert engagemang för barnen och för samhällsutvecklingen!

Erikshjälpen - 19 april

Handla för barnen och världen de drömmer om! Företagsbesök på Erikshjälpen. Karin och Henrik tar emot i butiken. Karin berättar om historien om Erik som var blödarsjuk och skickade hälsningar och presenter för att uppmuntra andra sjuka barn. Erikshjälpen är en barnrättsorganisation som är verksam i 16 länder. Erikshjälpen i Kristianstad är bland de fem största i södra Sverige! Genom samverkan i Sverige och internationellt säljs de gåvor som lämnas in där de bäst behövs. En aktivitet som stöttas lokalt är Framtidsverkstaden på Charlottesborg, en mötesplats där barn och ungdomar får möjlighet att skapa en positiv förändring för sig själva och andra utifrån behov, intressen och drömmar. Erikshjälpen har kontakt med flertalet företag som skänker överblivna inventarier och andra saker till dem i stället för att de slängs. Ett samarbete som Erikshjälpen gärna vill ha med fler företag. Erikshjälpen har ett stort socialt engagemang med syfte att ge människor chansen till en väg ut i arbetslivet. Erikshjälpen samarbetar med Kristianstads kommun, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen i detta arbete. De erbjuder bland annat praktikplatser och praoplatser samt olika former av arbetsträning. Många volontärer arbetar på Erikshjälpen och de blir en viktig del av gemenskapen. Här finns alltid plats för fler! Lördagen den 27 april firas Eriksdagen, en viktig insamlingsdag för Erikshjälpens barnrättsarbete. Genom att handla i någon av deras butiker denna dag är du med och bidrar till att barn får en trygg uppväxt. Karin och Henrik - tack för ett trevligt besök!

Almi Företagspartner i Skåne AB - 9 april

2 miljoner per dag når de skånska små och medelstora företagen. Företagsbesök på Almi Skånes kontor i Kristianstad. Almi erbjuder finansiering i form av lån och riskkapital samt stöd och vägledning inom affärsutveckling till små och medelstora företag som kan och vill växa.

Johan Olsén, affärschef, berättar att de har kontakt med 1 000 unika kunder per år och att 100 innovationer årligen får stöd. Almi erbjuder stöd inom affärsutveckling bl.a. genom att identifiera möjligheterna och utmaningarna hos företagen. Att driva och utveckla sitt företag kräver ofta kapital. Ibland behöves extern finansiering. Almi erbjuder flera olika lån, riskkapital och verifieringsmedel. Almi har bl.a. ett "grönt lån" där företagare kan få finansiering till gröna investeringar och på så vis rusta företaget för framtiden. Almi genomför också många projekt riktat till företag i samverkan med Region Skåne.

Tack Johan, Ingela och Karina för ett trevlig träff! Vi fortsätter vår samverkan för att stödja företagare i Kristianstads kommun.

Tollarp Fik och Butik - 5 april

Företagsbesök hos Tollarps fik och butik. Vi träffar Sonja som äger och jobbar i Tollarps fik och butik. Butiken låg tidigare vid E22:an under namnet Tollarps frukt och bär men har nu flyttat in i centrala Tollarp. Lokalen är betydligt mindre än den gamla men här ryms ändå flera mysiga fikabord med gamla fina soffor och stolar runt om. Utbudet består av fika och lunch samt olika produkter så som garner, praliner och krukor. Butiken har öppet onsdag till söndag och Sonja gör det mesta själv med hjälp av familjen och sin kompanjon. Många kunder är stammisar som kommer in då och då men det finns också de som bara hittar dit spontant då de är ute och kör eller cyklar på semestern. Cykelleden Skåne som invigdes 2023 går genom Tollarp och kan ge en ökad kundkrets av cykelturister. Sonja har cykelstället redo utanför butiken. Tack Sonja för bra och givande samtal!

Furuboda - 2 april

”Vi vet att alla kan och vill utvecklas, genom studier, arbete och mycket mer.” Det är inledningsorden man möts av när man besöker Furubodas hemsida och det var verkligen den känslan som Jenny Anderberg som är verksamhetschef och Fredrik Werneskog, Skolledare förmedlade när vi i veckan var på besök på Furubodas anläggning i Yngsjö. Furuboda som är en av de största arbetsgivarna i Kristianstads kommun har inte bara sin anläggning i Yngsjö, utan även en på Björkhems i Kristianstad, på Björkhemsområdet samt i Malmö. I Yngsjö har de en bred verksamhet, och har bland annat gymnasieskola för de som vill arbeta med djur eller växter, men är också en lugn och trygg miljö som skapar en extra bra plats om du har inlärningsutmaningar eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

De driver folkhögskola, med såväl korta som långa kurser, de har musikverkstan som är en anpassad kurs som tillsammans med 5 andra kurser riktar sig mot de som har funktionsnedsättningar, men också övrig deltagarverksamhet, bl.a. Musiklinjen, för de som senare vill söka till musikhögskola, eller utbildningar för de som vill söka allmän behörighet. Vi fick både höra om de utmaningar som finns i deras vardag, men framför allt fick vi träffa på två av deras tidigare elever/deltagare Emma & PAX som idag är ambassadörer för Furuboda, vilket innebär att de bland annat är ute och föreläser, om sina livsresor, där de från extremt tuffa utgångslägen, i olika skeden i livet fått hjälp med att komma framåt i sina liv. Vi är övertygade om att det är något som alla skulle behöva höra om, så om ni också behöver lite andra perspektiv på livet kan det vara väl värt att lyssna på deras föreläsningar. De har som gemensamt att de har fått helt nya liv med Furubodas hjälp.

Smekab AB - 6 mars

Varje produkt har 50 års hållbarhetsgaranti! Företagsbesök hos Smekab. Thomas hälsade oss välkomna till en värld där hinder blir till möjligheter i vårt samhälle. Företaget har fem affärsområden: Citylife, Lego, Agri, Montage och Solar Power. Här tillverkas produkter och lösningar som sätter människan i centrum genom att skydda, bjuda in, avgränsa eller visa vägen. Basen i verksamheten är varmförzinkning, i vilket vi fick en kort utbildning. Företaget ägs av Saferoad Group. Kunder är arkitekter, stadsplanerare, entreprenörer och andra intressenter både inom den privata och offentliga sektorn. Hållbarhet är en viktig del i företagets verksamhet. Företaget genomför ständigt förändringar och förbättringar som bidrar till en hållbar framtid. Företaget har också skrivit under ett lokalt klimatkontrakt med kommunen. Tack Thomas, Jenny, Johan , Jimmy och Christian för ett trevligt möte och en mycket intressant rundtur i era lokaler.

Bodelssons by the sea - 28 februari

Det lilla hotellet med den stora famnen. Här får du det lilla extra! Vill du komma bort en stund? Gör som vi - besök Bodelssons by the sea i Tosteberga. Vi mötes av Jonas och Gunnel som driver ett litet ekohotell för den enskilde gästen, lilla ledningsgruppen eller en större familjefest. Här finns ett konferensrum med en makalös utsikt, åtta rum med totalt 16-25 bäddar, en pool, två varma kar, boulebana och cyklar att låna gratis. En fantastisk natur i Skånes norra skärgård får du på köpet. Tack Jonas och Gunnel för många bra diskussioner angående hur vi kan vara en resurs i ert företags utveckling!

PMA Installation AB - 27 februari

Företagsbesök på PMA Installation AB i Fjälkinge som grundades 2011 och som utför elinstallationer både lokalt som globalt. Företaget har ett 10-tal anställda, alla med lång erfarenhet. De utför olika typer av installationer och levererar kompletta lösningar. Det innebär att de är med dig som kund hela vägen, från framtagning av skräddarsydda lösningar till klar anläggning. De erbjuder elinstallationer, servicearbeten och konsultationer. Kunder hittas hos villaägare och företag som t.ex. lantbrukare och industrier i södra Sverige. Vi tas emot av Jonas Randau, Peter Rubin och Martin Bertilsson. Efter en rundtur i deras lokaler diskuteras företagets utveckling, samverkan med andra företag, kompetensförsörjning, infrastruktur samt deras kontakter med kommunen. Tack Jonas, Peter och Martin för ett trevligt företagsbesök!

Hyrporslin - 7 februari

Företagsbesök hos Hyrporslin. Kalle Andersson möter upp oss i deras utställningslokal. Hyrporslin hyr ut till företag och privatpersoner som arrangerar fester, event och andra tillställningar. Även om de oftast finns i bakgrunden så är det troligen Hyrporslins bord, stolar, tallrikar, glas, bestick, ljusstakar m.m. som används när du deltar på ett event. De hyr även ut utrustningen som används i köken. Bland företagskunderna finns bland annat IKEA, Amiralen och Sweden Rock Festival. Hos privatpersoner handlar det ofta om bröllop, fester och studentfirande. Företaget konkurrerar med kvalitet och leveranssäkerhet. För på lagret finns det bland annat över 20 000 tallrikar och över 27 000 glas. Här finns även större föremål som kylar och ugnar samt mindre föremål som brickor och ljusstakar. Företagets kunder finns främst i södra Sverige, men lastbilarna med företagets logga syn även längre norrut. I slutet av februari finns Hyrporslin på Bröllopsmässan i Malmö.

Dalicus - 18 januari

Företagsbesök på Dalicus! Personliga kontakter och en familjär känsla gör att alla känner sig välkomna hos Dalicus. Dalicus sköter din ekonomi, så kan du fokusera helhjärtat på att driva och utveckla ditt bolag. Dalicus är en auktoriserad redovisnings- och revisionsbyrå som erbjuder tjänster inom bokföring, löner, skatt, redovisning, rådgivning och revision. Vi träffar My Sköld, ägare, och Petra Horning i deras lokaler centralt lokaliserade vid Lilla Torg. Dalicus är ett nystartat företag med två anställda, men My ser redan behov av att göra fler anställningar. Företagets kundbas ökar veckovis och det finns en bra potential att växa. Målet är tio anställda inom fem år och kommande anställningar planeras redan till halvårsskiftet i år. Som många företag i dag är kompetensförsörjning viktig och My har därför en bra kontakt med Yrkeshögskolan. Vi träffade även Kristofer Turland som har ett företag i närliggande lokaler. Vi fick många bra uppslag och förslag som vi tar med oss i vårt vidare arbete på kommunen. Tack för ett trevligt besök! Vi ser fram emot att fortsätta att följa Dalicus utveckling!

C4 Shopping - 17 januari

Företagsbesök på C4-shopping! 2018 öppnar C4-shopping som en modern och hållbar mötesplats med butiker, matställen och gröna oaser. Vi träffar Daniel Eklund som är centrumchef samt Emma Åkesson marknadskoordinator. På C4-shopping är den lokala samverkan viktigt genom tex nära samarbete med skolor och sponsorengagemang. Hållbarhet står högt på agendan och de jobbar endast med gröna hyresavtal. Lite kuriosa är att det finns bikupor på taken och ängsmarken runt C4 främjar miljön. Framgångsfaktorer är tillgänglighet, fria parkeringsplatser och att alla hyresgäster har samma öppettider. 2023 hade C4-shopping 3,2 miljoner besökare! Tack Daniel och Emma för ett väldigt intressant besök

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 26 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?