Obebodda hus

Bild på obebott hus

Ett obebott hus kan vara början på en familjs stora dröm om ett boende på landet. Intresset för att bo på landet är mycket stort, men antalet hus till salu är få. Vi har gjort en inventering och ansöker om Leaderpengar till nästa steg.

En första inventering och kartläggning av obebodda hus på Kristianstad kommuns landsbygd är nu klar. Med hjälp av geografisk data och fältbesök har ödehusen kartlagts och sammanställts.

Vi arbetar med en Leadersansökan med målet att på sikt hjälpa till att fylla de tomma husen med liv för en livskraftig landsbygd. Genom att tillvarata det ökande intresset för att bo på landsbygden värnas husens historia och de kulturvärden som är knutna till både bostader och platsen. Äldre hus är ofta byggda av mycket god kvalitet och med varsam restaurering kan de återfå både utseende och funktion.

Tipsa oss gärna

Om du vet något hus som stått tomt under lång tid och som inte finns i inventeringen, får du gärna tipsa oss. Kanske kan någons oanvända hus bli en annan persons bostadsdröm.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 26 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?

Sidans innehåll