Näringsliv hittar ut 2024

Här samlar vi de Näringsliv hittar ut som vi genomfört 2024

Badrike och Smakrike - 17 april

Idag hittade Näringsliv ut till Badriket och Matriket som tillsammans erbjuder upplevelser för både stora och små, samt för er företagare! Badrikets och Matrikets samverkan resulterar i att varje konferens blir en unik upplevelse. Här finns förutsättningar för olika teambildningsaktiviteter. Matriket har tre olika restauranger i Badriket. Här finns Salt som är en lunchrestaurang med 70 sittplatser inomhus som också erbjuder á la carte på kvällar och helger. Utto´s som är en kiosk och fastfoodrestaurang som är till för badande. I relaxavdelning finns Penthous. Matriket finns även på Högskolan Kristianstad med Café Taste. Tack Maria och Emelie för ert värdskap och för trevliga diskussioner. Tack Sonja från Montico, Thomas och Jim från Haga Rekrytering och David från Zinzino för att ni deltog.

Quality Hotel Grand - 10 april

Hållbart företagande skapar mervärde för kunden! Näringsliv hittade ut till Quality Hotel Grand som är ett konferenshotell mitt i Kristianstad, nära nöjen och sevärdheter. Hotellet erbjuder gym, garage, restaurang med bar samt konferensmöjligheter för upp till 110 personer. Här finns ett flertal konferensrum samt 137 rum och 258 bäddar. Här trivs både besökare som vill uppleva Kristianstad och dess omgivning samt representanter från föreningar och företag. Hotellet har en kulturambassadör, dvs. en person som sprider varumärkesupplevelsen vidare till både kollegor och kunder. Jessica berättade att det finns planer på hur hotellet kan fortsätta att utvecklas. En redan genomförd satsning är The Social Bar & Bistro.

Hållbarhet är en viktig fråga och på hotellet sker det ständigt olika insatser för att t.ex. minimera förbrukning av el och vatten samt för att minska matsvinnet. En insats är att företaget har skrivit under ett lokalt klimatkontrakt med Kristianstads kommun. Detta avtal har öppnat dörrar till ett nätverkande med andra företagare angående klimatfrågorna vilket ger inspel i företagets hållbarhetsarbete.

Tack Jessica, Sandra och Rasmus för en trevlig träff och för inspirerande diskussioner. Vi lärde oss mycket om er verksamhet! Vi fick höra många bra tips inom hållbarhet som vi tar med oss! Tack Jim, Thomas och Anna från Haga rekrytering samt Sonja från Montico för att ni deltog.

Ivögården Mat & Vingård - 27 mars

Ivögården

Wine makers experience! Vingårdsupplevelse med provning, middag i restaurangen och övernattning! Här är matupplevelsen i centrum. Näringsliv hittade ut till Ivögården Mat & Vingård som finns på natursköna Ivö mitt ute i Skånes största sjö. Det familjära gårdshotellet har en egen vingård där det tillverkas rött, vitt, rosé och mousserande viner som kan avnjutas i restaurangen. I restaurangen lagar Petter mat från grunden med närproducerade råvaror. Gårdshotellet har 15 rum och 43 bäddar. Här finns stora möjlighet till konferenser. Är ni en större grupp går det att hyra hela gården. Ett plus är det exotiska i att få ta den snabba bilfärjan över till ön. Petter berättade om företagets utveckling från 2012 då fastigheten köptes från Svenska kyrkan. 2018 började vinrankorna att producera tillräckligt för att tillverka eget vin till restaurangen. Företaget har utvecklats till det unika gårdshotell som det nu är med olika paket. Kunderna kommer från södra Sverige och allt fler från Danmark och Tyskland hittar till detta smultronställe. Eva Berglund berättade hur kommunen, tillsammans med grannkommunerna, verkar för att marknadsföra nordöstra Skåne just i Danmark och Tyskland. Tack Petter och Therese för ett trevligt värdskap och för inspirerande diskussioner. Vi lärde oss mycket om er verksamhet! Tack Susanne från Yintorp och Linda från Arbetsförmedlingen för att ni deltog.

Veteranpoolen - 20 mars

Företagslösningar och flexibel bemanning! Näringsliv hittade ut till Veteranpoolen som bland annat erbjuder lösningar när företag står inför en semesterperiod, en arbetstopp eller en snabb expansion. Veteranpoolen har tillgång till erfarna och kompetenta medarbetare inom de flesta yrkesområden. En snabb och flexibel lösning. Andra kunder är privatpersoner till vilka Veteranpoolen erbjuder RUT- och ROT-tjänster - för de som behöver ett par extra händer. Tina Hedberg och Pål Wilson turades om att berätta om företagets verksamheter. Företaget har nästan 160 anställda och siffran ökar. 65% är privata kunder och 35% är företagskunder. Det är företagsdelen som ökar allt mer. Tack Tina och Pål för ett trevligt värdskap och för inspirerande diskussioner. Vi lärde oss mycket om er verksamhet!

Zafe Care System AB - 13 mars

Teknik i människans tjänst! Detta diskuterades när vi hittade ut till Zafe Care Systems. Per la Fleur hälsade välkommen och visade runt i lokalerna. Zafe erbjuder trygghetslösningar för alla typer av boenden, med visionen att skapa mer tid för omsorg, mer livskvalitet för de boende och underlätta vardagen för både personal, brukare och kommuner. Företaget samarbetar redan med över 200 kommuner. Det handlar bland annat om tjänster och produkter inom Trygghetslarm, Trygghetstelefoner, Personallarm och Digital tillsyn. Företaget startade 2005 i Kristianstad och har nu vuxit till 22 anställda. På träffen diskuterades även olika upphandlingsfrågor och företagets framtida kompetensförsörjning. Tack Per, Emil Bengtsson, Antigona Selaci och Peter Persson för givande diskussioner!

Åhus Tryckeri och Skylt AB - 28 februari

På Åhus Tryckeri & Skylt är ingenting omöjligt! Familjeföretaget som varit ett tryckeri sedan 1902 drivs sedan 2022 av Simon och Staffan. I dag är de fem anställda och har som mål att växa, i lagom takt. Vi träffas i deras nyrenoverade showroom i Åhus. De har ständigt det lokala i fokus och jobbar med flera av traktens företag. Ett av dem är STIL och Sara som driver det, deltog också på veckans Näringsliv hittar ut, samt Louise på platsorganisation Åhus och Sonja på Montico. Åhus tryckeri utvecklas ständigt och målet är att vara kundens personliga totaltryckeri. Vi diskuterade bland annat, utmaningar i branschen, offentlig upphandling, kompetensförsörjning och deras partnerskap i UF-skåne. Tack Åhus Tryckeri & Skylt för ett väldigt givande Näringsliv hittar ut.

DB Schenker AB - 14 februari

Inte alla som får 6 000 paket om dagen! Hög kvalitet, korta ledtider samt hög leveranssäkerhet är viktiga konkurrensfördelar. Hos DB Schenker skapas detta genom att se till så att personalen trivs och är stolta på jobbet. Detta arbetssätt resulterar även i en låg personalomsättning. I Önnestad sker dagliga avgångar till ca 3 600 orter i Sverige, men även till alla europeiska länder. För att klara detta finns ett innovativt system som hanterar paket och övrigt gods via 50 portar. Markus presenterade den djupa samverkan företaget har med Wendesgymnasiet. I samverkan ingår insatser riktade både till elever i åk 2 och åk 3 på gymnasiet. I detta samarbete ingår även Smekab Citylife. Samarbetet ger eleverna insyn i verksamheten både hos ett transportföretag och hos en kund. Utöver detta erbjuder företaget även praoplatser för elever i åk 8 i grundskolan. Under träffen diskuterade detta goda exempel på samverkan skola-näringsliv som kan spridas vidare till andra företag och skolor. På plats fanns också representanter från Wendesgymnasiet, Smekab Citylife, Haga Rekrytering och Montico. Tack Annika, Marcus, Dan och Fredrik från DB Schenker för ert värdskap. Tack alla för givande diskussioner!

Montico - 7 februari

Vikten av att utveckla människor och verksamheter i din organisation! Detta diskuterades när vi hittade ut till Montico. Daniel Jensen berättade att Montico är ett familjeföretag som startade i Tranås 1996. Företaget har utvecklat fler verksamheter och har idag ca 1 000 anställda i hela Sverige. I dagarna har ett nytt kontor startats i Ronneby. Företaget är ett komplett matchningsföretag som erbjuder rekrytering, bemanning, utbildning och matchning. På träffen deltog även Thomas Andersson från HAGA Rekrytering, ett Rusta & matcha företag, som erbjuder personlig handledning, Carl Lineke, VD för Knislinge Mekaniska Verkstad AB som tillverkar tryckkärl, tunga stålkonstruktioner samt renoverar och producerar värmeväxlare samt Bengt Evertsson. På träffen diskuterades kompetensförsörjningen. En viktig fråga för många företag! Allt från hur vi kan inspirera grundskoleelever till att välja yrkesprogram till behovet av ökad samverkan angående kompetensförsörjning mellan företag. Tack Daniel, Sonja, Ali, Kristoffer och Henrik från Montico för ert värdskap. Tack alla för givande diskussioner!

Cocoon - 24 januari

Naturnära konferens med ensamrätt! Vi hittade ut till Cocoon som är ett smultronställe utanför Degeberga. Tillsammans med andra företag i närområdet, bl.a. Eltjänster, H-studio och Café Drömmen agerar de stolta ambassadörer av Degeberga. I år firar företaget 10 år! Förutom en given plats för konferens och fest arrangeras här även helgvistelser - en nyhet i vår. Under sommaren erbjuds B&B med en härlig frukost. Även Marcus och Annika från Schenker AB, Marie och Therese från Eltjänster, Kalle från H-studio, Anna från Café Drömmen och Ingela från Arbetsförmedlingen berättade om deras verksamheter. Tack Bodil och Susanne för ert värdskap och tack alla för givande diskussioner!

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 17.00
Hjälpte informationen på sidan dig?