Urbana hembygdsgården

Bild tagen på Urbana hembygdsgården, Näsbychaussén 101.

Urbana hembygdsgården är en mötesplats på Näsby. Här finns aktiviteter för alla i kommunen. Du är varmt välkommen att delta i våra aktiviteter eller leda aktiviteter som volontär eller förening.

Om Urbana hembygdsgården

Välkommen till vår mötesplats där du kan vara med i olika aktiviteter eller engagera dig som volontär eller förening och hålla i aktiviteterna. Vårt program med aktiviteter finns här på sidan. Vi informerar och tipsar även om aktiviteter som sker via Urbana och i Kristianstad på vår Facebooksida. 

Nyhetsbrev från Urbana hembygdsgården

I Urbana hembygdsgårdens nyhetsbrev berättar vi vad som händer på Urbana. Anmäl din e-postadress om du vill prenumerera på kommande utskick. Här hittar du också våra senaste nyhetsbrev.

Senaste nyhetsbreven

Så här behandlar vi din e-postadress

Som prenumerant har du alltid möjlighet att avregistrera dig från framtida utskick. Det kan du göra via prenumerationslänken eller via en länk som finns i alla våra utskick. Vi respekterar ditt önskemål omedelbart. Vi delar inte din e-postadress med några kommersiella bolag.

Aktiviteter på Urbana

Vår mötesplats brukar ha många aktiviteter som anordnas av volontärer och föreningar. Några exempel är:

  • kulturträffar
  • jobbsökargrupp
  • språkgrupper för dig som vill lära dig svenska
  • körkortsteori
  • föräldragrupper
  • cykelkurser
  • föreningsaktiviteter
  • läxhjälp för barn och vuxna
  • rådgivning
  • och barngrupper med mera.

Under loven har vi också aktiviteter för barn, familjer och ungdomar som anordnas av personal från kommunen.

Vill du få kontakt med en volontär?

Vi skapar möten mellan människor för att stödja utifrån olika behov. Exempelvis kan du får hjälp med dina läxor av en volontär eller ha kontakt med någon att prata svenska tillsammans med.

Bli volontär

Du som vill bli volontär har god kännedom om Sverige och önskar bidra till att fler blir delaktiga i samhället. Du har kontakt med nyanlända personer, antingen genom att vara med på aktiviteter på Urbana hembygdsgården eller genom att stötta en enskild person eller familj under deras första tid i Sverige.

Samarbete med olika föreningar och verksamheter

Vi samarbetar med civila samhället och andra verksamheter där vi tillsammans arrangerar inkluderande aktiviteter samt stödjer nyanlända i Kristianstad. Vi samverkar med t.ex. Röda Korset, Invandrarföreningar, studieförbund, FN-föreningen, KFUM Basket, House of Beatrice, Rädda Barnen, RF-SISU Skåne och Högskolan Kristianstad. Kontakta gärna oss om din förening eller verksamhet vill samarbeta! 

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 24 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?