Flicka som lipar

Konstverket Flicka som lipar av Lena Cronkvist

© Lena Cronqvist/Bildupphovsrätt 2016.

Lena Cronqvist är en av Sveriges viktigaste samtida konstnärer som även är internationellt uppmärksammad. Hon är representerad i alla större offentliga samlingar i Sverige, bland annat Moderna museet, Malmö konstmuseum, Göteborgs konstmuseum med flera. Hon är ledamot av Kungliga Akademien för de fria konsterna.

Hon skyr inte komplexa ämnesval utan tar upp frågor kring liv och död, hat och kärlek. Det är människan som står i fokus. Hon har alltid tecknat, målat och skulpterat sig genom livets svårigheter och glädjeämnen.

Lena Cronqvists bronsskulptur Flicka som lipar, bygger en bro mellan barndomen och vuxenvärlden mellan längtan att bli sedd och kampen mellan självständighet och frihet. Det är fräcka små flickor som grimaserar, busar och gör som dom vill. En frihet som bara barnet har och vågar visa, men som vuxna kanske längtar efter, saknar eller avundas.

Faktaruta

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Öppet Stänger kl. 17.00
Hjälpte informationen på sidan dig?

Sidans innehåll